Business Forward -tapahtuma esitteli Microsoftin digitalisaatiovision

Blogi Kirjoittanut:

Microsoft esitteli New Yorkissa 3.5.2017 Microsoft Business Forward -digitalisaatiotapahtumassa viimeisimmät liiketoimintakonseptinsa ja viileimmät toimialareferenssinsä. Kyseessä on Microsoftin liiketoimintapäättäjille suuntaama tapahtuma, jossa pääosassa olivat liiketoimintahyödyt ja konkreettiset asiakasratkaisut teknologioiden ja tuotteiden sijaan. Business Forward antoi vahvan viestin siitä, että Microsoftin tarjoamastrategian kovassa ytimessä on data, erityisesti asiakas- ja työntekijädata sekä sen älykäs hyödyntäminen modernin analytiikan keinoin. Toisin sanoen Dynamics 365 ja Azuren analytiikkaominaisuudet ovat selkeästi Microsoftin oman liiketoiminnan kovinta kasvualuetta, jossa kasvun ajureina toimivat asiakkaiden toimialatransformaatiot, joiden vauhdittajana Microsoft pyrkii olemaan.

Älykkäät järjestelmät

Tilaisuuden avasi CEO Nadella alustaen tilaisuuden ydinviestin, joka perustuu älykkäisiin järjestelmiin (Systems of Intelligence), joiden avulla perinteisesti siiloutunut liiketoiminta- ja tuottavuusdata tuodaan yhteen ja analytiikan avulla reaalimaailman tapahtumat liiketoiminnan eri osa-alueilla saadaan kytkettyä tietojärjestelmään. Microsoftin viestissä digitalisaatio eli ”digitaalinen transformaatio” voidaan jakaa neljään tavoiteltavaan lopputulemaan ja osa-alueeseen:

  • työntekijöiden voimaannuttamiseen (Empower Employees)
  • asiakkaiden sitouttamiseen (Engage Customers)
  • toiminnan optimointiin (Optimize Operations)
  • tuotteiden transformaatioon (Transform Products)

Teknologisena mahdollistajana toteutuksissa on Dynamics 365 ja sen yhtenäinen datamalli (Common Data Services), Microsoft-pilven analytiikkamahdollisuudet, LinkedIn Sales Navigator ja Power BI, unohtamatta Office 365 -palvelua, joka liittää työntekijöiden tuottavuuden liiketoimintasovelluksiin.

Dynamics 365 ja LinkedIn parrasvaloissa

Toimitusjohtajan jälkeen lavalle astui Corporate Vice President James Phillips, joka muutama vuosi sitten oli mukana käynnistämässä twodaynkin Power BI -praktiikkaa nimeämällä meidät globaaliin Power BI Red Carpet -kumppaniohjelmaan Microsoftin WPC-tapahtumassa pidetyn johdon tapaamisemme jälkeen. James vetää Microsoftilla 2500 työntekijän yksikköä, joka vastaa Microsoftin liiketoimintasovellusten, alustojen ja analytiikkaratkaisujen kehittämisestä. Business Forwardissa esiteltyjen asiakkuus- ja myyntilähtöisten ratkaisujen (Engage Customers) keskiössä oli pitkälti Linkedin Sales Navigator osana Dynamics 365:n käyttöä sekä tuore kaupallinen tarjous, jolla Dynamics 365 Sales ja LinkedIn Sales Navigator on mahdollista lisensoida huomattavasti kilpailijoita (lue: Salesforce) huokeampaan hintaan.

LinkedIn oli vahvasti esillä myös viikko sitten julkistetun HR-ratkaisun, Dynamics 365 for Talentin, esittelytilaisuudessa. Demossa esiteltiin LinkedIn-rekrytointia, kandidaattien hallintaa ja uuden työntekijän sisäänajoa Dynamics 365:n avulla. Tälläkin osa-alueella tiivis integraatio mm. LinkedIn-profiileihin, LinkedIn-yksityisviestikanavaan ja Office 365 -kalenteritietoihin mahdollistaa paremman työntekijä- ja työnhakijakokemuksen, ja toisaalta nostaa oman henkilöstön tuottavuutta rekrytointiprosessin ajamisessa. Liiketoiminta kohtaa siis tuottavuuden!

Asiakaskokemus nostettiin keskiöön vähittäiskaupan monikanavaratkaisussa, jossa Dynamics 365 toimii rakenteellisen asiakas- ja ostotapahtumatiedon hallinnassa Azuren tarjotessa koneoppimisen ja analytiikan mm. käyttäjien preferensseihin, käyttäytymiseen ja lokaatioon perustuvien ostosuositusten laatimiseksi:

Liikkuvien kenttäpalvelujen Dynamics 365 Field Service -ratkaisu oli esillä useassa esitellyssä asiakasratkaisussa kuten Sodexon IoT-dataa hyödyntävässä kenttähuollon ratkaisussa:

Mitä jäi käteen?

Microsoft Business Forward ei ollut varsinainen julkistustilaisuus eikä tilaisuudesta siten saa suuria uutisia revittyä. Ehkä tärkein nosto tapahtumasta on se, että tällä hetkellä Dynamics 365 ja Dynamics 365 -ekosysteemiin integroituvat ratkaisut ovat kiistatta Microsoftin strategian keskiössä.

Microsoftin tarjoama asiakasorganisaatioiden digitalisaation vauhdittamiseksi nojaa vahvasti kyseisiin pelimerkkeihin, minkä Business Forwardissa kuultu markkinointievankeliumi ja jatkuvat isot tuotekehitysinvestoinnit osoittavat. Tämä on iso muutos, kun vielä kaksi vuotta sitten alalla spekuloitiin Microsoftin CRM-teknologian tulevaisuudella ja strategisella yhteensopivuudella.

Business Forwardissa vahvistettu viesti vahvistaa myös twodayn liiketoimintatransformaatioita kiihdyttävää ja asiakkuusohjautuvuuteen nojaavaa palvelutarjoamaa, jonka tukipilareina ovat pitkälti Business Forwardin pääosassa olleet ratkaisualueet. Microsoft-pilvi ja Dynamics 365 tarjoavat turvallisen vaihtoehdon transformaatioiden alustoiksi.