Digitaalinen itsepalvelu tehostaa Alma Median työtä avustajien kanssa

Refe Kirjoittanut:
Suomalainen mediakonserni Alma Media on huippubrändien talo. Kauppalehden, Iltalehden ja muiden julkaisujen tekeminen työllistää suuren määrän avustajia, jotka muodostavat kattavan verkoston eri alojen asiantuntijoita. Monipuolinen tiedon, hyödyn ja elämysten tarjoaminen Alma Median asiakkaille vaatii sujuvaa työskentelyä avustajaverkoston kanssa. Tätä tarvetta tukemaan luotiin digitaalinen avustajapalkkiojärjestelmä.

Itsepalveluportaali käsityön korvaajana

Alma Media ja twoday kehittivät yhdessä digitaalisen palvelun ja prosessin, jolla avustaja laskuttaa Alma Mediaa tehdystä työstä. Palvelu mahdollistaa laskujen käsittelyn yhtenäisellä ja tehokkaalla tavalla ja vähentää riskiä, joka liittyi aikaisempaan käsityöintensiiviseen prosessiin.

Uusi palvelu koostuu seuraavista pääosiosta:

  1. Itsepalveluportaali jolla avustaja laskuttaa työstään Alma Medialle
  2. Automatisoitu työnkulku ja laskunäkymät joilla hoidetaan Alma Median tarkastus ja hyväksyntä
  3. Palkkajärjestelmän integraatio palveluväylän kautta

Avustaja saa Alma Medialta linkin portaaliin, jonka kautta hän raportoi tekemänsä työn. Tämän jälkeen käynnistyy työnkulku, joka kierrättää tiedot Alma Median tarkastajalla ja laskun hyväksyjällä. Kun lasku on hyväksytty, se viedään palveluväylän kautta Alma Median palkkajärjestelmään, minkä jälkeen avustaja saa palkkionsa tililleen.

Palvelut Microsoftin pilvessä

Koko palvelu tarjotaan Microsoftin pilvestä: toteutus ei vaatinut lainkaan investointeja omaan konesaliin. Käytännössä tämä mahdollisti keskittymisen käyttäjien ongelman ratkaisemiseen IT-infrastruktuurin kanssa painimisen sijaan.

Itsepalveluportaali rajapintoineen rakennettiin Azureen. Automatisoitu työnkulku ja Alma Median työntekijöiden tarkastus- ja hyväksyntänäkymät näkyvät SharePoint Onlinessa, jota käytetään vakiotoiminnoin kevyiden pilviyhteensopivien javascript-pohjaisten räätälöintien kera.

Tuloksia nopeasti ketterällä projektimallilla

Ketterä projektimalli ja pilvipohjainen ratkaisu mahdollistivat nopean ja kustannustehokkaan etenemisen: Microsoftin Azure ja Office 365 -pilvipalveluihin rakennettu itsepalveluratkaisu toteutettiin kahdessa kuukaudessa, joita edelsi kahden viikon valmisteleva suunnitteluvaihe.

”twodayn ja Alma Median avoin työskentelytapa ja ratkaisumalli mahdollistivat kustannustehokkaan projektin, jossa tavoitellut hyödyt saavutettiin nopeasti. Avustajien palkkioratkaisu toimii esimerkkinä siitä, kuinka digitaalinen itsepalveluratkaisu tehostaa työskentelyä ja vapauttaa resursseja tuottavaan työhön.”, kertoo Alma Median tietohallintojohtaja Juha Punnonen.