twoday mukana Tilastokeskuksen digitaalisen työympäristön uudistuksessa

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Tilastokeskuksen ja twodayn yhteistyön ansiosta Tilastokeskus sai käyttöönsä modernin ja käyttäjäystävällisen intranetin ja dokumentinhallintaratkaisun, jotka sopivat myös mobiilikäyttöön.
Kannettava tietokone ja android-älypuhelin, joissa auki sama intranet-sivu

Tilastokeskus otti käyttöönsä modernin ja mobiiliystävällisen SharePoint Online intranetin ja dokumentinhallintaratkaisun joka toteutettiin Teamsia hyödyntämällä. Tavoitteena oli mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja moderni intranet, joka tukee viraston viestinnällisiä tavoitteita.

Pilvisiirtyminen aloitettiin twodayn ja Tilastokeskuksen yhteisvoimin esikartoituksella syksyllä 2018. Syksyllä dokumentinhallintaa koeponnistettiin ja pilotoitiin yhdessä Teamsissa ja Sharepointissa. Samanaikaisesti kerättiin palautetta ja aloitettiin Tilastokeskuksen intranet-projekti.

Keväästä loppusyksyyn twoday ja Tilastokeskuksen projektiryhmä suunnittelivat yhdessä eri jalkautustoimenpiteitä. Jalkautuksen suunnittelun yhteydessä toteutettiin useita pilotteja ja digityöpajoja, kuvattiin toimintatapoja Teamsin käyttöönottoon liittyen ja perustettiin digitaalinen työympäristö ja ohjesivusto.

Jalkautusoperaatiosta erityisen teki se, että jalkautustoimenpiteet suunniteltiin yhdessä twodayn jalkautusasiantuntijoiden ja projektiryhmän kanssa, mutta Tilastokeskus itse vastasi kokonaan jalkautuksen käytäntöönpanosta. Rohkeus pioneerimäisesti kokeilla uusia asioita ja halu toimia digipalveluiden käyttöönoton edelläkävijänä mahdollistivat poikkeuksellisen ketterän etenemisen.