Ensivaikutelmia

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Kuin varkain olen siirtynyt työelämässä senioriosastolle. Toivottavasti myös ripaus ammatillista senioriteettia on tarttunut matkan varrella mukaan. Korona-vuoden vaihtuessa toiseen aloitin Digital Illustratedilla työelämäni uuden luvun. Koska asioiden uutuusarvo viehätyksineen tuppaa häviämään ja erityisestä tulemaan normaalia, päätin kirjata huomioitani muistiin tuoreeltaan.
Tuukka seisoo hymyilleen Rautatalon edessä matkalla toimistolle

twodayn toimisto on niin keskustassa kuin kuvitella saattaa, ja niinpä ajatukseni kääntyvät tietenkin ensimmäisenä lähes äärettömään määrään lounasvaihtoehtoja. Ensimmäisen puoli vuotta voisin helposti käydä joka päivä eri paikassa lounaalla tai päättää, minkä maan keittiö sopii sen päivän tunnelmaan. Astuessani toimiston ovesta ulos olen kävelykadulla ja voin poiketa kirjakaupassa tai vaikka kauppatorilla ilman sen kummempaa suunnittelua. Kyllä siinä Kirkkonummen poika on ihmeissään, kun Suomen ainoa kunnon kaupunki tarjoaa parastaan.

Työnteko on organisoitu sanalla sanoen modernisti. Tiimipohjainen organisaatio ilman perinteistä hierarkiaa alleviivaa yhdessä tekemisen tärkeyttä ja vastuun kantamisen merkitystä. Kun olin päättänyt aloittaa twodaylla, ystäväni kysyi, mikä tittelini tulee olemaan. Kerroin, että siitä ei ole ollut vielä puhetta. Näköjään meillä kaikilla on toimaria lukuunottamatta sama titteli ”Consultant”. Hauska yksityiskohta sekin.

Heti ensimmäisenä päivänä pääsin kuuntelemaan henkilöstö- ja asiakastyytyväisyysmittausten tuloksia. Paitsi, että nämä korreloivat vahvasti, oman kokemukseni mukaan työhyvinvointiin eniten vaikuttava yksittäinen tekijä on juurikin asiakastyytyväisyys. Tiimipohjaisesti järjestäytyneessä organisaatiossa tämä varmasti korostuu entisestään. NPS-ja eNPS-lukemat olivat lähellä toisiaan ja piti oikein käydä googlettamassa, että mitä tuo yli 70 pisteen NPS-tulos tarkoittaa: ”An NPS over 70 means your customers love you and your company is generating a lot of positive word-of-mouth from their referrals.” Ei huono.

Asiakasmäärä on twodaylla yllättävän pieni. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuten asiakkaat valitsevat toimittajan, valitsee toimittaja myös asiakkaan. Oikeastaan kyse on kumppaninvalinnasta. Siihen myös twodayn strategia tuntuu digitaalisen transformaation lisäksi kulminoituvan. Kun koko tiimi keskittyy tuottamaan palveluita samalle asiakkaalle, saa asiakas samalla lupauksen siitä, että se on ykkösprioriteetin asiakas. Mitä paremmin tiimi tuntee asiakkaan, sitä mutkattomampaa kommunikaatio on ja sitä paremmin tiimi ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa sekä edelleen asiakkaan asiakasta. Näinhän se menee. Ja olipa mahtavaa päästä taas tekemään töitä vanhojen tuttujen asiakkaiden kanssa!

Nyt kun viikko on takana ja uudet asiat rupeavat vähitellen tuntumaan jokapäiväisiltä, on hieno muistuttaa itselleen, että sujuva arki on sitä kaikkein erityisintä.