Etäpäivä Tampereen malliin!

Blogi Kirjoittanut:
Tampereen toimistolla työskentelee Dynamics-kolmikko Minna, Juhani ja Jarno. Kurkista toimiston jädealtaaseen ja lue, mitä Juhanin etäpäivään kuuluu!

Juhani ja Jarno pohtivat taukotilan lautapelikokoelman laajentamista.

Tampereella työskentelee Dynamics-kolmikko Minna, Juhani ja Jarno. Visman ja Digital Illustratedin toimisto sijaitsee Hatanpäällä pienen matkan päässä Tampereen keskustasta. Toimiston parvekkeelta löytyy grillin lisäksi järvinäköalat!

Kun tuplanäyttö ei riitä.

Toimistolla on lähes päivittäinen ohjattu taukojumppa. Siellä välillä venytellään tai rullaillaan, joskus myös lankutetaan. Lisäksi toimistolla on käytettävissä esim. rullia ja muita kuntoilu- ja kehonhuoltovälineitä. Myös hieroja käy kerran kuussa!

Taukotilasta löytyy lautapelejä ja pelikonsoleita. Lisäksi toimistolla on grilli ja sauna, joita pääasiassa käytetään toimistoaikojen ulkopuolella.

Lounastaukoja varten alakerrassa sekä viereisessä rakennuksessa on Fazerin lounasravintola. Niissä käydään fiiliksen ja ruokalistan mukaan. Lisäksi kesällä on lounasaikaan joskus tarjolla parvekkeella grillattuja ruokia. Ratinan ostoskeskus monine ravintoloineen on lyhyen kävelymatkan päässä.

Toimiston grilli, Jarno matkalla ruokalaan, kutoskerroksen jädevalikoima.

 

Juhanin tyypillinen etäpäivä

Juhani työskentelee Tampereella enimmäkseen kotoa käsin. Hän kirjoitti kuvauksen omasta työpäivästään.

7:30

Aamu alkaa aikaisella herätyksellä. Päätän viettää ensimmäiset viisi minuuttia makaamalla ja rapsuttelemalla koiraa, joka makoilee sängyn reunalla pitkin pituuttaan selällään. Sitten valun makuuhuoneesta keittiöön aamukahvia keittelemään.

Aamujumpan ja kahvin jälkeen avaan keittiön pöydällä tietokoneen. Siinä saattaa hyvinkin kulua tunti firman Yammer- ja Teams-viestien lukemiseen ja aamun uutisten vilkuiluun. Saattaa joku Teamsin chatissa jotain kyselläkin.

Mikäköhän tästä lasketaan työajaksi ja mikä ei…? Eipä se niin minuutintarkkaa ole, kun jousto toimii molempiin suuntiin.

9:00

Jahas, tänään onkin palaveri jo ysiltä – hirveän aikaisin! Koirat voisi viedä lenkille, mutta ne näyttävät vielä kuorsaavan sohvalla. Siirryn keittiöstä muutaman metrin työhuoneeseen työkoneeni ääreen ja muistan kirota rankkaa ja aikaa vievää työmatkaa.

11:00

Lounas-aika taitaisi olla nyt. Kaikki muutkin ovat syöpöttelemässä, niin kai sitä voisi jotain tehdä itsekin.
Päätän tehdä pienimuotoiset kahvakuulatreenit ja vetää päälle proteiinipirtelöt ja banaanin – they are for (code)monkeys! 🐵🍌Tehokas lounas siis.

13:00

Iltapäivä kuluu hyvin integraatioiden ja koodauksen parissa. Silloin tällöin joku viestittelee Teamsissa, kyselevät apuja tai tulee muutospyyntöjä. Välillä on myös palavereja milloin mistäkin aiheesta.

16:00

Kello onkin jo neljä! Käyn nappaamassa lasin tuoremehua ja lounassalaatin jääkaapista ja päästän samalla koirat pihalle takaovesta. Mitäs sitä nyt tekisi? Voisin tehdä tänään vähän ylimääräistä liukumaa. Ylihuomenna pitää hakea lapset päiväkodista, jolloin pitää joka tapauksessa lopetella hieman aiemmin. Jatkan siis integraatioplugarin ohjelmointia ja lopuksi vilkuilen Microsoftin päivitysuutisia Dynamics 365:sta.

17:30

Koirat alkavat törkkiä kuonoillaan ja tuijottelemaan siihen malliin, että on iltakävelyn aika kohta.
Aika siis lopetella työt tältä päivältä… Ainiin, vielä tuntikirjaukset!

Mitäköhän huomenna on ohjelmassa..?

Päivä PK-seudulla tiimi-iltaman muodossa! Taidankin lähteä vasta puoliltapäivin, siinä ehtii olla hetken DI:n Helsingin toimistolla ja siitä sitten eteenpäin illanviettoon.  Onneksi Toijalasta on helppo hypätä VR:n kyytiin, ja perilläkin on alle puolessatoista tunnissa.

On hyvä, että toimisto sijaitsee lähellä Helsingin päärautatieasemaa. Kävelyyn menee noin 5 minuuttia. – ja takaisinkin maaseudun rauhaan pääsee helposti…! Kiva nähdä silti taas muita tiimiläisiä ja työkavereita, useimmiten tuleekin vain jutusteltua etänä.

Lue sarjan kaikki osat: