Fronttidevaaja Tomppa kertoo työstään

Rekry Kirjoittanut:
Fronttidevaaja Tomppa on pitänyt työssään eniten siitä, että on päässyt tekemään fiksuja ratkaisuja fiksulla tavalla asiakkaiden oikeisiin ongelmiin hyödyntäen modernia tech stackia ja devops-käytäntöjä.

08.00

Työpäivä alkaa junassa, kun pistän puhelimesta Darknet Diariesin viimeisimmän podcast-jakson korviin ja tsekkaan puhelimella Teamsin, Yammerin ja sähköpostin. Ehdinpä ottaa loppumatkasta vielä yhden matsin Hearthstonea ennen kuin juna saapuu steissille.

08.40

Saavun toimistolle ja etsin vapaan paikan. Toimistolla on puhtaan pöydän politiikka mutta oma paikka löytyy tuttuun tapaan Mikon ja Miljan vierestä. MacBook Pro kiinnittyy nopeasti pöydällä olevaan näyttöön USB-C:llä. Näppis ja hiiri go bagista pöydälle ja työpiste on pystytetty minuutissa.

Kahvia en juo, mutta aamu lähtee hyvin käyntiin kun käy hakemassa tölkin vichyä jääkaapista.

Tsekkailen päivän tulevat hommat kalenterista sekä projektien Sprinttien tilanteet Azure DevOpsista.

9.15

Olen kahdessa projektissa pääasiallisesti ja olemme saaneet aikataulutettua kummankin daily-palaverit peräjälkeen, jolloin aikaa ei kulu turhaan context switchaamiseen pitkin päivää. Dailyissa käydään läpi kunkin tämän hetkiset hommat ja miten etenemme tiiminä kohti tämän sprintin tavoitetta kohti. Dailyt pidetään Teamsissa, jolloin kaikki pääsevät mukaan riippumatta, onko toimistolla, kotikonttorilla tai vaikka junassa.

Toisessa projektissa toimin myös Scrum Masterina, joten tarkistetaan Teemun, Tommin, Riikan, Ilkan ja Mikon kanssa, että meillä on taskit ajan tasalla ja sprintti saadaan maaliin perjantain reviewiin ja retroon mennessä.

9.45

Dailyt takana ja päivän agenda selvillä. Ryhdyn viimeistelemään viimeisintä featurea asiakkaalle tehtävään räätälöityyn SPFx verkko-osaan. Laitan Boset päähän, Spotifyn soimaan, avaan Visual Studio Coden ja Hyperin, pistän dev-serverin pystyyn ja ryhdyn tunkkaamaan. SPFx projekteja devataan meillä tyypillisesti Reactilla ja Typescriptillä, tyylit kirjoitellaan Sassilla ja jos tulee räätälöidylle backendille tarvetta, käännytään Azure Funktioiden puoleen.

Saan featuren valmiiksi ja testaan vielä, että verkko-osa toimii varmasti myös IE11:lla. Alla on Applen kone mutta BrowserStackilla saan testattua toimivuuden lähestulkoon millä tahansa päätelaitteella ja selaimella. Homma pelittää, joten pistän committia, laitan pull requestia Azure DevOpsiin ja suuntaan lounaalle.

11.00

Lounas Fafa’sissa. Toimisto on ytimessä, joten valittavien lounaspaikkojen määrä on suurempi kuin mille on edes tarvetta.

11.45

Palaan lounaalta. Mikko katselmoi koodin ja hyväksyy pull requestin. Pulleri läpäisi automaattisen buildin, joten verkko-osan uusin versio valuu meidän testiympäristöön Azure DevOpsiin tehdyn automaattisen deployment-putken läpi. Ilkka muistuttaa, että verkko-osan tulisi olla saatavilla myös asiakkaan testi-ympäristöön luodulla uudella sivulla, joten käyn lisäämässä asiakkaan testi-releaseen uuden sivun ja käyn hyväksymässä päivitysten deploymentin myös asiakkaan testiympäristöön. Deployment menee odotetusti läpi, joten käyn lisäilemässä uuden verkko-osan sivulle ja konffailen sen demokuntoon asiakkaalle.

13.00

Saan sivun kuntoon juuri sopivasti markkinointifoorumin alkuun mennessä. Nappaan koneen kainaloon ja suuntaan neukkariin, jossa markkinointi-virtualitiimiin kuuluvat kollegani Tarun johdolla jo odottelevatkin. Käymme yhdessä firman markkinointiasioita ja suunnittelemme tulevaa.

14.00

Palaverin perään on hyvä pitää pieni hengähdystauko. Liityn sohvalle kuuntelemaan Laurin huonoja puujalkoja.

14.15

Puujalkojen jälkeen pää on sopivan tyhjänä ja hommia voi hieman vaihtaa iltapäivälle. Otan toisen projektin designin työn alle Riikan eilisten kommenttien perusteella. Avaan Sketchin ja ryhdyn piirtämään tilauslomakkeeseen viimeisimpiä muutoksia, jotta tilausprosessista saadaan mahdollisimman selkeä ja visuaalisesti miellyttävä asiakkaan loppukäyttäjille.

15.30

Saan muutokset tältä erää piirrettyä ja synkkaan ne Zepliniin Teemulle, jotta hän pääsee työstämään niitä huomenna dailyn jälkeen.

Lähden junalle, jossa tarkistan, että päivän Harvestiin kellottuneet tunnit pitävät paikkansa. Korjaan puhelin appilla yhden projektin tunnit kohdilleen ja pistän loppumatkalle Netflixistä House Of Cardsin kuutoskauden päälle.

16.10

Kotona on hyvä rentoutua välipalan ja RDR2:n merkeissä.

18.00

Vaikka villi länsi vetää, en malta olla kurkkaamatta pari päivää sitten kululaskulle hommaamaani Advanced React & GraphQL -kurssia. Katson muutamat ekat videot kurssista ja kirjaan tunnit itseopiskeluun. Hommat alkaakin olla pulkassa, joten voi palata hevosen selkään ja ratsastaa auringonlaskuun.

 


 

Aloitin DI:llä elokuussa mutta pääsin hommiin kiinni jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Oma tiimi ja työkaverit projekteissa ovat pitäneet huolen siitä, että tekemisen tavat ja uuteen työpaikkaan liittyvät asiat ovat tulleet tutuksi nopeasti. Eniten olen pitänyt siitä, että olen päässyt tekemään fiksuja ratkaisuja fiksulla tavalla asiakkaiden oikeisiin ongelmiin hyödyntäen modernia tech stackia ja devops-käytäntöjä. Scrum-työskentely on taannut, että ratkotaan oikeita ongelmia oikeaan aikaan, eikä homma mene päättömäksi tikettien perässä juoksemiseksi.

Ehkä parasta on kuitenkin meidän itseohjautuva tekemisen tapa, joka mahdollistaa sen, että hyvät ja aikaansaavat tyypit saavat juuri sellaisia hommia, jotka kiinnostaa ja innostaa. Jos johonkin ei ole osaamista, voi tarvittavan osaamisen hankkia työajalla. Jos jokin voitaisiin tehdä paremmin, voi asiaa lähteä edistämään ja parantaa koko firman parhaita käytäntöjä. Olen tykännyt myös siitä, että olen päässyt hyödyntämään osaamistani laajamittaisesti asiakastyössä, eikä minun ole tarvinnut mahtua ahtaaseen tittelin määrittelemään rooliin.

Haluaisitko tehdä samaa kuin minä? Laita hakemus osoitteeseen rekrytointi@digitalillustrated.com niin jutellaan lisää!