Ilen päivä (Teknologiakonsultti, Ässä-tiimi)

Rekry Kirjoittanut:
Ile kertoo työstään teknologiakonsulttina asiakkaiden, ohjelmistokehityksen, Office 365:n Power Platformin ja Azuren parissa.

7:30 Työmatka

Aamupyöräily twodayn toimistolle jää väliin, kun päivä alkaa myynnillisellä workshopilla asiakkaan luona. Bussissa ehtii vielä tarkistaa Teamsista muun tiimin mielentilan ja käydä työpajan materiaalit läpi.

8:00 Asiakkaalla workshopissa

Workshoppiin on kokoontunut asiakkaalta viisi henkeä ja meidän tiimistä on kerätty kentällinen konsultteja mukaan, kun aihe on taas kerran leveä ja syvä. Aleksi on mukana asiakasvastaavan roolissa ja hänellä on selkeästi eniten myyvä rooli. Milja on valmistellut esityksen intranet-konseptoinnista SharePoint Onlinen moderneilla ominaisuuksilla. Oskar ja minä jaetaan teknologiaan syvälle sukeltavammat osuudet. Oskar hoitaa Teamsin automatisoitua elinkaarihallintaa. Minä taas olen valmistellut Azure PaaSin varaan rakentuvan viestinvälitys- ja kevyen toiminnanohjausjärjestelmän. Karoliina vastaa jalkautuspalveluista. Koska oletettavissa on potentiaalisesti kovaa grillausta ohjelmistokehityksen, autentikoinnin ja identiteetin hallinnan kiemuroista, nappasin mukaan vielä superosaavan arkkitehtimme Mikon.

Päätimme edellisenä iltana, että pukukoodi myyntitapaamiseen olisi pikkutakin sijaan firman huppari. Pieni detalji, jolla kevyesti korostetaan, että meillä ei erillisiä myyjiä ole, vaan aina on asiantuntijat paikalla ja samat naamat ovat projektissa asiakkaan kanssa. Tunnelma workshopissa onkin rento ja mutkaton.

11:20 Lounas

Helsingin parasta kalakeittoa tarjoilee Fisken på Disken. Keskustassa kyllä valinnan varaa piisaa. Äskettäinen workshop puhuttaa konsultteja lounaan ohessa.

12:00 Työtilaprojektin suunnittelua

Teams-palaveri Riikan kanssa, joka hengailee asiakkaan tiloissa. Käymme läpi työtilojen modernisointiin tähtäävän projektin eri osa-alueita läpi. Yksi kulma projektissa on kehittää erittäin suurta käyttäjämäärää palveleva elinkaarihallinnan malli ja työkalut. Toinen on rakentaa eri tilanteita palvelevat työtilamallit, joissa on huomioitu kunkin tilanteen mukaiset tiedon suojauksen tasot. Kolmas kulma on vanhojen työtilojen migraatio uuteen malliin. Ja neljäs on saada Office 365 -alustalle pragmaattinen hallintamalli.

12:30 Azure AD -ryhmien ongelmanratkaisua

Käyn Tonyn kanssa ajatusten vaihtoa Yammerissa Azure AD:n dynaamisten ryhmien ja AIP labelien konfiguroinnista. Jatkuvasti kehittyvä pilvi nostaa harva se päivä uusia asioita eteen ja taas pitää tarkastaa pari yksityiskohtaa netistä.

13:00 Rekrytoimassa

twodaylla tiimit vastaavat itse rekrytoinnista (kuten kaikesta muustakin). Käytän puoli tuntia rekrylistojen läpikäyntiin Antin kanssa, ja teen huomiselle palaverille pikaisen yhteenvedon tiimin tarpeista. Tsekkaan Petriltä avoimet rekrytilanteet. Ja pyydän vielä Tarua kirjoittamaan nettisivuille kuvauksen, millainen on meidän Ässä-tiimin päivä. Näyttäisi, että 15 hengen tiimissämme olisi välittömästi tilaa noin kuudelle tekijälle. Antti onkin saanut bookattua seuraavalle viikolle kaksi haastattelua. Päätän ottaa Tompan mukaan, koska rekrykandidaatit osuvat profiililtaan parhaiten hänen toimenkuvaan ja osaamiseen. Meillä työhaastattelut muistuttavat enemmän sparraus- tai kehityskeskusteluja kuin perinteisiä haastatteluja.

14:00 Daily stand-up

Intranet-projektin daily stand-up -palaveri, jossa käydään pikaisesti läpi sprintin edistymä suhteessa sprintin tavoitteeseen. Päivittäiset pikapalaverit tuovat hyvää ryhtiä projekteihin, joissa on useampi tekijä mukana.

14:15 Oikeita töitä 🙂

Daily stand-upin aikana nousee pari SharePointin metatietomallin konfigurointiin, testisisältöihin ja tekniseen dokumentaatioon liittyvää tehtävää, jotka hoidan saman tien kuntoon.

15:00 Ja vielä suunnittelupalaveri

Päivän viimein palaveri Aleksin ja Ernon kanssa. Käymme läpi ja suunnittelemme suuren organisaation liiketoimintatietojen hallintaa. Yksiköitä ja tarpeita on tosi paljon, joten yksi tekninen ratkaisu ei tähän tarpeeseen kelpaa, joten lähdemme suunnittelemaan tuotteistettua työpajamallia, jossa eri yksiköille tarjotaan kiinteähintaista pakettia, johon kuuluu informaatioarkkitehtuurin suunnittelu työpajatyöskentelynä, ohjekeskuksen perustaminen ja konfigurointi sekä tiedostojen migraatiot.

16:30 Kotiin

Päivä venähtää pikkaisen pitkäksi. Vielä pikaisesti päivän tunnit Harvestiin. Onneksi joulun alla on hyvä tilaisuus pitää pari päivää vapaata liukumien puitteissa.

Sinullekin konsultin hattu päähän?

Meillä twodaylla työt määräytyvät kunkin yksilöllisten taitojen, ominaisuuksien ja suunnitelmien perusteella. Onkin tärkeää tunnistaa omat vahvuudet, kehittymisen alueet ja aktiivisesti edistää asioita. Oma tiimi ja muu työyhteisö on tukena, kunhan tukea osaa käyttää ja pyytää. Vuorovaikutus- ja viestintätaidot ovatkin oleellisen tärkeitä niin meillä, kuin varmasti missä tahansa tämän päivän asiantuntijaorganisaatiossa. Tyypillisen työpäivän aikana olen tekemisissä yli kymmenen konsultin ja lukuisten asiakkaiden edustajien kanssa. Oman mausteensa meillä tähän tuo se, että varsinaisia esimiehiä tai muodollisia valtarakenteita ei juuri ole.

Oma roolini teknologiakonsulttina on muotoutunut sellaiseksi, jossa on tärkeää osata ohjelmistokehityksen menetelmät, teknisistä työtkaluista Azure DevOps, Office 365, Azure PaaS -alusta, Power Platform ja Azure AD. Tärkeää on myös, että osaa esittää monimutkaisetkin asiat henkilöille, joiden osaaminen ei ole IT-asioissa. Koordinointikyky, johtamistaidot, halu oppia jatkuvasti uutta ja kyky pitää systemaattisesti lankoja käsissä ovat myös erinomaisen tärkeitä taitoja.

Sinun urasi kannalta olet varmasti paras asiantuntija, ja listasi on erilainen. Mielellämme juttelemme kanssasi työurastasi. Omasta työurastani löydät lisätietoa täältä webbisivuilta sekä LinkedInistä. Jos haluat pohtia työnkuvaa tarkemmin, ota yhteyttä suoraan minuun: 0415016167 tai laita hakemus rekrytointi@digitalillustrated.com.