Itsensä johtaminen osana itseohjautuvaa organisaatiota

Blogi Kirjoittanut:
Ole oma itsesi! Itseohjautuvan organisaation perusta on ihmiset. Siellä ei pärjää vetämällä roolia vaan se koostuu yksilöistä.

Itsensä johtaminen

Ihmiset usein ajattelevat omalle kohdalleen, että johtajan pitää olla tietynlainen tai käyttäytyä tietyllä tavalla. Kuitenkin osaamme vain yhden roolin ja se nousee esiin, kun on tosi kyseessä. Roolin vetäminen voi tuntua hyvältä vaihtoehdolta, kun jännittää tai on epävarma. Väsyneenä tai ärtyneenä sitä on oma itsensä huomaamattaan. Kertomalla rehellisesti muille kuka olet ja mitkä ovat tapasi, valmistat heitä tulevaan. Tällöin mahdolliset tvistit persoonallisuudessasi eivät ärsytä, sillä olet jo kertonut niistä. Ihmiset kestävät lähes mitä vain, kunhan niistä tiedotetaan etukäteen

Sinun tulee olla rehellinen itsellesi ja opetella tuntemaan mitä ajattelet eri tilanteissa. Voit kirjata niitä ylös, jos pelkäät, että muisti tekee tepposet varsinkin huonojen hetkien suhteen. Kirjaa ylös tuntemuksia ja katso viikon jälkeen, miten edellinen viikko on mennyt. Tämän jälkeen voit purkaa huonot hetket ja miettiä, olisitko voinut tehdä jotain toisin. Ei kuitenkaan itseään soimaten – itsensä piiskaamisesta ei ole hyötyä. Suurin hyöty on oppimisten kannalta – mitä ensi kerralla tekisin toisin ja ensi kerralla sitten teet toisin.

Itsensä kunnioittaminen on tärkeää. Jos menet paikalle pyydelleen anteeksi itseäsi ja olemassa oloaasi, niin muutkin alkavat vähätellä sinua. Opi rohkeasti kertomaan kuka olet ja miten toimit. Siihen perään kannattaa lisätä, että ”uskon yhteistyömme sujuvan hyvin”. Jos tapasi on vähän hajamielinen tai tulet välillä myöhässä, voit sen avoimesti sanoa. Itse olen oppinut kertomaan omasta järjestelmällisyydestäni. Kun se ei tule muille yllätyksenä, he hyväksyvät minut omana itsenäni. Rehellisuus on vahvuus, joka voittaa viat.

Itseohjautuva organisaatio

Itseohjautuvan organisaation perusta on ihmiset. Siellä ei pärjää vetämällä roolia vaan se koostuu yksilöistä. Yksilöt muodostavat tiimit, jotka ohjaavat itse itseään. Tiimissä tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä. Oletettavasti hallitsevat persoonat hakeutuvat eri tiimeihin, jotta heitä olisi vain yksi tiimissä. Tiimissä voi olla erilaisia hallitsevia ihmisiä muutamakin, muttei kovin montaa tai kilpailu johtoasemasta häiritse työn tekemistä.

Luottamus tiimin jäsenten ja kaikkien työntekijöiden välillä on elinehto. Ilman sitä organisaatio ei toimi dynaamisesti yhteen yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Ilman luottamusta kukaan ei uskalla tehdä itsenäisesti päätöksiä ja asioita. Ilman luottamusta muut eivät anna toisilleen valtaa mennä ja tehdä. Ilman luottamusta yhteistyö ei suju, kun aletaan vahtimaan muita ja keskitytään vääriin asioihin. Luottamusta ei voi korostaa liikaa – vain luottamalla voidaan puhua suoraan, antaa palautetta ja kehittyä.

Tiimien muodostuminen menee toki asiakkaiden, projektien tai kokonaisuuksien ympärille, mutta loppujen lopuksi tiimissä on kyse ihmissuhteista. Tiimin on hyvä tehdä asioita yhdessä työn ulkopuolella ja tutustua toisiinsa. Tällöin vaikeat asiat ja haastavat tilanteet eivät kuormita, koska ihmiset luottavat toisiinsa. Johtajuus on jaettu ja kaikki huomioivat toisiansa. Käytännössä se tarkoittaa, että ruusuja ja risuja saa jokaiselta ja jokaisen tulee myös niitä antaa.

Kun itseohjautuvan organisaation kulttuuri on avoin, suora ja rehellinen, on uuden työntekijän helppo päästä mukaan ja oppia tavoille. Kulttuurin luomiseen ei tarvita ihmeitä – muutama esimerkkiä näyttävä ja avoimesti puhuva työntekijä riittää. Loppu hoituu itsestään.