Konsultti – Tekninen asiakastuki

Rekry Kirjoittanut:
Haemme joukkoomme ketterää ja asiakasorientoitunutta teknistä henkilöä tukemaan asiakkaitamme toimittamiemme Microsoft-pohjaisten tietotyöratkaisujen käytössä ja jatkohyödyntämisessä. Emme usko perävalotakuuseen, vaan siihen, että paras asiakastyytyväisyys saavutetaan pitkäaikaisella hyvällä palvelulla.

Tähän tarvitsemme avuksemme asiakaspalveluhenkistä henkilöä, joka tukee ja opastaa käyttäjiä järjestelmien käytössä ja selvittää käyttöön liittyviä haasteita sekä teknisiä ongelmia. Haettava konsultti toimii asiakaspalvelutilanteissa tärkeänä linkkinä asiakkaan ja koko Digital Illustratedin tiimin välillä tunnistaen asiakkaan tarpeen ja tarjoten yhteistyössä muiden kollegoidensa kanssa asiakkaalle parhaiten sopivaa ratkaisua.

Tuotamme suurille asiakasyrityksillemme SharePoint- ja Microsoft 365 -pohjaisia teknologiaratkaisuja, joilla asiakkaat voivat digitalisoida liiketoimintaansa ja kehittää omia sisäisiä toimintatapojaan avoimemmaksi, tehokkaammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi. Ratkaisuidemme taustalla olevat Microsoft-tuotteet ovat hyvin monipuolisia ja joustavia, ja niitä voidaan hyödyntää monin eri tavoin. Tärkeintä onkin ymmärtää tuotteet ja osata ratkoa niillä oikeita käyttäjien ja tiimien tarpeita. Tämä vaatii myös asiakkaan kulttuurin tuntemista ja hyvin asiakaslähtöistä työskentelytapaa.

 

Ketä me haemme?

Sinulle ei riitä, että saat tukipyynnön tai asiakaspalvelutilanteen pois pöydältäsi. Haluat, että asiakas ja käyttäjä kokevat todellista hyötyä tuestasi. Samalla pyrit jatkuvasti kehittämään toimintatapaa ja tutkit uusia mahdollisuuksia. Asenne onkin tärkeintä – halu oppia uusia asioita ja pitkäjänteisyys. Jos et tiedä jotain, niin otat mielelläsi siitä selvää. Tähän sinua auttaa tekninen koulutus ja perustietämys yritysten tietojärjestelmistä. Sinulla saattaa olla yhtä aikaa useita tehtäviä pöydällä, jolloin tehtävien organisointi ja priorisointi ovat olennaisia vaatimuksia työstä suoriutumiseen.

Täydellinen SharePoint- ja Microsoft 365 -osaaminen ei ole edellytys, sillä meiltä löytyy alan kovinta ymmärrystä ja hyvin avoin, sparraava oppimisympäristö. Kuitenkin eduksi lasketaan, että näistä järjestelmistä on pintaraapaisua enemmän tietoa.

Tutustu lisää teknisen asiantuntijan päivään Suppoukkojen päivässä.

 

Mihin olet matkalla?

Teknisen asiantuntijan roolissasi pääset kasvamaan ja kehittämään osaamistasi haluamasi osa-alueella ja viemään omaa tietotaitoa ja uraa seuraavalle tasolle. Polku voi viedä esimerkiksi enemmän teknisempään asiantuntijarooliin, sovelluskehitykseen tai vaikkapa palvelunhallinnallisempaan rooliin yhteisössämme. Halutessasi voit ottaa roolia myös sisäisiin kehityshankkeisiin ja palveluihin, kuten IT-hallintaan, markkinointiin tai työhyvinvointitoimintaan.

Jatkuva oppiminen on osa Digital Illustratedin toimintatapaa, jossa pääset aina oppimaan uutta päivittäisen työn ohessa. Kannustamme ja tuemme omatoimista opiskelua, johon kuuluu osana mm. coaching, beer’n’talk sekä muut sisäiset kompetenssitiimien tilaisuudet, tarvitsemasi opiskelumateriaalit, Microsoftin kumppaneilleen tarjoamat koulutukset ja sertifiointikokeiden suoritusmaksut.

Jokaiselle työntekijälle nimetään myös oma coach, joka on tyypillisesti kokeneempi kollega ja toimii samalla teknologia-alueella. Coachingin tavoitteena on määrittää tavoitteet ja konkreettiset toimenpiteet henkilökohtaiselle kehittymiselle ja etenemiselle.

Lue lisää osaamisen kehittämisestä itseohjautuvassa organsaatiossa.

 

Digital Illustrated työympäristönä

Olemme Microsoftiin erikoistunut huippuosaajien teknologiatalo. Osaamisemme, kunnianhimomme ja aito halumme auttaa vievät asiakkaitamme kohti parempaa tulevaisuutta. Työpaikkana haluamme olla esikuva, josta kuka tahansa voi ottaa mallia. Digital Illustrated toimii kumppanina tukemassa organisaatioiden digitaalisia transformaatioita. Kehitämme liiketoiminta- ja käyttäjälähtöisesti uusia toimintatapoja sekä modernisoimme ja laajennamme olemassa olevia järjestelmiä Microsoft-pilven avulla. Asiakkaitamme ovat toimialoillaan johtavat yritykset ja organisaatiot, kuten Metso Outotec, S-ryhmä, OP, KEHA-keskus ja Valtori.

Digital Illustrated on syntynyt halusta luoda yritys, jossa arvot ovat oikeasti totta. Meille keskeisiä arvoja ovat itseohjautuvuus, yhteisöllisyys sekä aito ja välittävä kumppanuus asiakkaidemme kanssa. Me uskomme, että vapaus ja luottamus työn tekijöihin luovat hyvinvointia, joka rakentaa meille kestävää kasvua ja asiakkaillemme menestystä.

Työsuhde-etuihimme kuuluu mm. laaja työterveyshuolto (kattaen myös vapaa-ajan), kulttuuri- ja liikuntaetu, puhelin- ja lounasetu, työsuhdepolkupyörä ja vapaavalintaiset työvälineet (ml. kotinetti). Paikkariippumaton työ on myös osa kulttuuriamme, mutta toimistotkin löytyvät Helsingistä, Tampereelta sekä Turusta.

Lue lisää organisaatiokulttuuristamme

 

Kiinnostuitko?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen rekrytointi@digitalillustrated.com. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydettyämme. Lisätietoja tehtävästä voit kysellä Kim Blombergilta, kim.blomberg@digitalillustrated.com, +358 40 668 3385

 

P.S. Jos nämä aiheet tai ainakin osa niistä soittaa kelloa niin voit olla juuri etsimämme henkilö: SharePoint 2016/2019 , SharePoint Online, Microsoft 365 ja Teams, (Azure) Active Directory, Power Automate, Power Apps, ADFS, (PnP) PowerShell, Windows Server, Ongelmanselvitys, Asiakastuki, Migraatiot, Testaus, Microsoft Office