Konsultti – tekninen asiakastuki

Rekry Kirjoittanut:
Haemme joukkoomme ketterää ja asiakasorientoitunutta teknistä henkilöä! Tulet tukemaan asiakkaitamme toimittamiemme Microsoft-pohjaisten tietotyöratkaisujen käytössä ja jatkohyödyntämisessä. Emme usko perävalotakuuseen, vaan siihen, että paras asiakastyytyväisyys saavutetaan pitkäaikaisella hyvällä palvelulla.

Tähän tarvitsemme avuksemme asiakaspalveluhenkistä henkilöä, joka tukee ja opastaa käyttäjiä järjestelmien käytössä ja selvittää käyttöön liittyviä haasteita sekä teknisiä ongelmia. Haettava konsultti toimii asiakaspalvelutilanteissa tärkeänä linkkinä asiakkaan ja koko Digital Illustratedin tiimin välillä, tunnistaen asiakkaan tarpeen ja tarjoten yhteistyössä muiden kollegoidensa kanssa asiakkaalle parhaiten sopivaa ratkaisua.

Tuotamme suurille asiakasyrityksillemme SharePoint- ja Office 365 -pohjaisia teknologiaratkaisuja, joilla asiakkaat voivat digitalisoida liiketoimintaansa ja kehittää omia sisäisiä toimintatapojaan avoimemmaksi, tehokkaammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi. Ratkaisujen taustalla olevat Microsoft-tuotteet ovat hyvin monipuolisia ja joustavia, ja niitä voidaan hyödyntää monin eri tavoin. Tärkeintä onkin ymmärtää tuotteet perinpohjin ja osata ratkoa käyttäjien ja tiimien tarpeita. Tämä vaatii myös asiakkaan kulttuurin tuntemista ja hyvin asiakaslähtöistä työskentelytapaa. Tuletkin työskentelemään osaksi asiakkaan tiloissa.

Ketä me haemme?

Sinulle ei riitä, että saat tukipyynnön tai asiakaspalvelutilanteen pois pöydältäsi. Haluat, että asiakas ja käyttäjä kokevat todellista hyötyä tuestasi. Samalla pyrit jatkuvasti kehittämään toimintatapaa ja tutkit uusia mahdollisuuksia. Asenne onkin tärkeintä – halu oppia uusia asioita ja pitkäjänteisyys. Jos et tiedä jotain, niin otat mielelläsi siitä selvää. Tähän sinua auttaa tekninen koulutus ja perustietämys yritysten tietojärjestelmistä. Sinulla saattaa olla yhtä aikaa useita tehtäviä pöydällä, jolloin tehtävien organisointi ja priorisointi ovat olennaisia vaatimuksia työstä suoriutumiseen. Täydellinen SharePoint- ja Office 365 -osaaminen ei ole edellytys, sillä meiltä löytyy alan kovin ymmärrys ja hyvin avoin, sparraava oppimisympäristö. Kuitenkin eduksi lasketaan, että näistä järjestelmistä on pintaraapaisua enemmän tietoa.

Digital Illustrated työympäristönä

Digital Illustrated on moderni ja ketterä organisaatio, joka työllistää yli 60 Microsoft-ammattilaista. Toimimme asiakaslähtöisesti itseohjautuvissa tiimeissä, joissa työntekijöillä on valta ja vapaus päättää työstään. Asiakkaitamme ovat alallaan johtavat organisaatiot. Toimenkuvat vaativat aidon kiinnostuksen alaan sekä kovan työmoraalin, mutta tarjoavat vastapainoksi ainutlaatuisen yhteishengen. Samalla aitoudella toimimme myös asiakkaiden kanssa, pitäen kuitenkin huolen, että lopputulos on aina vähintään priimaa. Lue lisää organisaatiostamme ja työkulttuuristamme henkilöstökäsikirjastamme.

Miten haetaan?

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen rekrytointi@digitalillustrated.com. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä voit kysellä Kim Blombergilta, kim.blomberg@digitalillustrated.com, +358 40 668 3385.

P.S. Jos nämä aiheet tai ainakin osa niistä soittaa kelloa niin voit olla juuri etsimämme henkilö: SharePoint 2013/2016/2019 , SharePoint Online, Office 365, Active Directory, ADFS, PowerShell, Windows Server,  Ongelmanselvitys, Asiakastuki, Migraatiot, Testaus ja Microsoft Office.