Liiketoimintasovellukset

Digital Illustrated on toiminut Dynamics 365 -kumppanina lukuisille pörssiyrityksille ja toimialojensa
johtaville organisaatioille laajoissa käyttöönottoprojekteissa ja toimintatapamuutosten tukena.
Olemme Microsoftin Gold-tason kumppani Cloud CRM -ratkaisuissa ja palveluksessamme työskentelee
kymmeniä kokeneita asiantuntijoita, jotka auttavat organisaatiotasi toteuttamaan vaativimmatkin
liiketoimintaratkaisut Microsoft-pilveen.

 

Ratkaisut

Kehitämme liiketoimintaratkaisuja ja liiketoimintaprosesseja tukevia sovelluksia esimerkiksi seuraavilla osa-alueilla:

Myynti

Nostamme myyntiorganisaation tuottavuutta ja tehostamme myynnin johtamista jalkauttamalla asiakastiedon, myyntiaktiviteettien ja myyntimahdollisuuksien hallinnan osaksi myyjän päivittäistä työtä.

Markkinointi

Autamme markkinointiorganisaatiota toteuttamaan kohderyhmälähtöistä monikanavaista markkinointia, sosiaalisen median hallintaa ja markkinoinnin analytiikkaa hyödyntäen samaa Dynamics-pohjaista asiakaskantaa kuin organisaatiosi myynti- ja asiakaspalvelukin.

Asiakaspalvelu

Nostamme asiakaspalveluorganisaatioden tuottavuutta ja asiakaspalvelun laatua hyödyntämällä Dynamics 365:en asianhallintaominaisuuksia ja prosessiautomaatiota sekä Microsoft Azuren tekoälyä.

Kenttähuolto

Kehitämme liikkuvan kenttähuollon prosesseja toteuttamalla työtilausten hallinnan, töiden resursoinnin ja aikataulutuksen sekä liikkuvan huoltohenkilöstön mobiilin työn ohjauksen Dynamics 365 Field Service -moduulin avulla.

Projektiautomaatio

Autamme organisaatioita laajentamaan olemassa olevan Dynamics 365 -ratkaisun projektien hallintaan kattaen projektien koko elinkaaren hyödyntäen Microsoftin Project Service Automation (PSA) -moduulia.

Digitaalinen itsepalvelu

Toteutamme digitaalisia itsepalveluratkaisuja, joiden avulla asiakkaanne, kumppaninne ja työntekijänne pystyvät osallistumaan erinomaisella käyttökokemuksella liiketoimintaprosesseihin sekä ylläpitämään omia tietojaan.

Referenssi

Paroc nosti myynnin tuottavuutta Microsoft-pilvipalveluilla

Paroc toteutti strategisen muutosohjelman, jonka tavoitteena oli kehittää organisaation asiakaslähtöisyyttä ja nostaa myynnin tuottavuutta. Paroc rakensi koko organisaation kattavat asiakkuusohjautuvat toimintamallit ja  ja otti laajasti käyttöön Dynamics 365 -ratkaisun Digital Illustratedin liiketoimintakonsulttien ja CRM-asiantuntijoiden tuella.

Uusimpana toteutuksena mukaan otettiin Power BI asiakkuusohjautuvuuden tukemiseen ja seurantaan.

 

Lue lisää
paroc1
Referenssi

Fingrid lanseerasi asiakasohjautuvan toimintamallin

Fingrid käynnisti vuoden 2014 alussa organisaation sisäisen muutosohjelman, jonka tavoitteena oli kehittää Fingridin organisaatiokulttuuria ja toimintatapoja asiakasohjautuvaan suuntaan. Muutos edellytti merkittäviä toimintatapamuutoksia kohdistuen sidosryhmäviestintään ja asiakastiedon hallintaan.

Lue lisää
DI yleiskuvat_Aino Huotari (78 of 116)

Pilvikäyttöönotot

Usein käyttöönottoprojektimme lähtökohtana on organisaation olemassa oleva liiketoimintasovelluksen kuten olemassa olevan CRM-järjestelmän tai vaikeasti ylläpidettävän toimialasidonnaisen muun työkalun korvaaminen pilviratkaisulla. Pelkän teknisen pilvisiirron toteuttamisen sijaan kiinnitämme korvaavissa käyttöönotoissa erityistä huomiota uuden liiketoimintatavoitteita tukevan toimintatavan käyttäjälähtöiseen kehittämiseen, tavoitellun toimintatapamuutoksen tehokkaaseen läpivientiin ja hallittuun datamigraatioon.

Olemme toimittaneet kymmeniä Dynamics 365 -migraatioprojekteja tuhansille yrityskäyttäjille. Näiden projektien lähdejärjestelmät ovat pitäneet sisällään mm. Siebel-, Salesforce-, Dynamics CRM on-premises-, Lime CRM – sekä paikallisten suomalaisten integraattorien kehittämiä CRM-ratkaisuja.

image022

Työkalupakki

Toimittamiemme liiketoimintasovellusten ensisijaisena ratkaisualustana toimii Dynamics 365 Customer Engagement Management -kokonaisuus. Pyrimme aina ensisijaisesti sovittamaan liiketoimintatiedon käsitemallit ja prosessit Dynamics 365:en vakio-ominaisuuksien ja Microsoftin tuotteistamisen lisämoduulien kuten Portals, Field Service ja Project Service Automation (PSA) päälle. Lisäksi hyödynnämme aktiivisesti alan parhaita tuotelaajennuksia, joita Microsoftin ohjelmistokehityskumppanit ovat tuottaneet kuten esimerkiksi ClickDimensions markkinointiautomaatioon, Resco mobiili-CRM-käyttöön ja North 52 alustan kustannustehokkaaseen laajentamiseen.

Integraatioiden osalta mukaudumme aina asiakasorganisaatiomme valitsemaan integraatioarkkitehtuuriin ja mahdollisesti jo käytössä oleviin ratkaisuihin. Tarjoamme myös konsultointia integraatioarkkitehtuurien määrittelyyn ja toimitamme myös kokonaisvaltaisesti pilvi-pohjaisia integraatioratkaisuja perustuen ensisijaisesti Microsoft Azuren API Management -ratkaisuihin. Parhaat tehot Dynamics 365 -ratkaisuista saadaan, kun hyödynnetään tehokkaasti Microsoft pilveä koko sen leveydeltä. Projekteissamme tyypillisesti esiintyvät täydentävät Microsoft-pilviratkaisut pitävät sisällään mm Office 365 -dokumentinhallinnan ja tiimityön, Power BI:n, Microsoft Data Platform -tietolähteet ja Azure AI -tekoälykyvykkyydet.

di-2

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!