Matin päivä

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Matin päivään kuuluu jatkuvaa uuden oppimista ja monipuolista kehitystyötä Microsoftin uusimmilla teknologioilla
Matti-konsultti poseeraa hymyillen Digital Illustratedin huppari päällään

Työaamu alkaa junassa Hyvinkäältä Helsinkiin

Aamu alkaa Hyvinkäällä herätyksellä ja aamupalalla, siitä siirryn juna-asemalle pyörällä, sähköpotkulaudalla tai huonolla kelillä autolla. Junassa kuuntelen musiikkia, sijoitusaiheisia videoblogeja tai lueskelen sähköposteja ja valmistaudun kiireiseen työpäivään.

Toimistolla otan kahvikoneesta erikoiskahvin ja sitten alkaakin päivä yleensä eri dailyilla, joissa suunnitellaan päivän töitä ja kartoitetaan mitä kukin tekee tai onko jotain etenemisen esteitä. Sen jälkeen selvitän kiireisimmät tulipalot ja otan mahdollisia korjaustehtäviä selvitettäväksi. Kiireisimmistä tapauksista olen konfiguroinut tulemaan ilmoitukset sähköpostiin, ja tilanteesta riippuen ne ovat sellaisia, joihin reagoidaan ensimmäisinä.

Päivittäinen työ koostuu pääosin asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen tähtäävistä projekteista sisältäen paljon ongelmanratkaisua, innovointia ja asiakkaan tarpeiden ymmärtämistä. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun asiat tehdään yhdessä asiakkaan kanssa kumppaneina.

Lounas-aikaan valikoidaan joku kiva lounasravintola, joita onneksi Helsingin keskustassa riittää helposti vaikkapa  kuukauden jokaiselle päivälle.

Iltapäivän ohjelmaan kuuluu monipuolinen kehitystyö uusimmilla teknologioilla ja jatkuva uuden oppiminen

Lounaan jälkeen tehdään kehitystyötä laaja-alaisesti Microsoftin viimeisimmillä teknologioilla. Itselläni liiketoiminnan kehittämiseen käytetyimmät teknologiat ovat Dynamics 365, Model Driven appsit, Power Automate ja oikeastaan koko PowerPlatfromin tuoteperhe. Integraatioissa käytössä ovat Azuren eri teknologiat kuten Data Factory, Service Bus, Azuren LogicAppit ja Azure functiot. Parasta työssä on se, että saa työskennellä uusimpien teknologioiden kanssa päivittäin, väkisinkin oppii uutta joka päivä. Kollegaani lainaten, twodaylla jokainen päivä on kehittäjälle karkkipäivä. Jatkuva kehittyminen ja uuden oppiminen, on se miksi tykkään tehdä näitä töitä vuodesta toiseen.

Iltapäivälle painottuu myös virtuaalitiimien toiminta. Virtuaalitiimeissä jaetaan tietoja työkavereiden kesken niistä teknologioista, joita on tullut opiskeltua tai opittua päivittäisessä työssä. Itse olen aktiivisesti mukana Power Platform -virtuaalitiimissä ja Developer-virtuaalitiimissä. Myös yhteiset viikkopalaverit ja harrastetoiminta painottuvat iltapäivään. Toimistolla yleensä työkavereilla on matala kynnys repiä hihasta tarvittaessa. Tykkään olla avuksi ja yleensä kysymykset koskettavatkin juuri sitä ominta osaamisaluetta, ja olen jo löytänyt niihin ratkaisut. Jos en, etsimme ne yhdessä. Toisin sanoen, aina saa ja tulee annettua apua.

Kun on aika lähteä kotiin saatan vielä junassa viimeistellä joitain asioita, joihin olen saanut päivän aikana jonkun uuden näkökulman tai ei malta millään jättää seuraavaan päivään.