Mielen optimointia avoimesti kaikille

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Meditaation tarkoituksena on rentoutua ja pitää tauko. Tutkimusten mukaan säännöllinen meditaatio auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, edistää psyykkistä hyvinvointia ja parantaa keskittymiskykyä.
Kivistä koottu torni

Tammikuussa  Digital Illustratedilla alettiin järjestää viikottainen ohjattu meditaatiohetki, johon kuka tahansa työntekijä saattoi osallistua joko paikan päällä Keskuskadun toimistolla Helsingissä tai etänä Teamsin kautta.

Meditaation tarkoituksena on rentoutua ja pitää tauko. Tutkimusten mukaan säännöllinen meditaatio auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, edistää psyykkistä hyvinvointia ja parantaa keskittymiskykyä. Lisäksi on hyvä muistaa, että kiireisen arjen keskellä lyhyilläkin tauoilla on merkitystä jaksamiseen ja hyvinvointiin pitkällä aikavälillä.

Koska työelämä on nykyään kiireistä ja vaihtelevaa, ei viikottainen meditaatiomomentti aina sovi omaan aikatauluun. Toisaalta mielenkiintoisiin projekteihin uppoutuessa tahtoo tauon pitäminen helposti unohtua kokonaan. Fakta kuitenkin on, että kenenkään keskittymiskyky ei kestä kokonaista 7,5 tunnin työpäivää herpaantumatta. Microsoftin teettämässä tutkimuksessa, jossa tarkasteltiin ihmisten aivosähkökäyrää EEG:tä, tulokset osoittivat, että ihmisen keskittymiskyky on eläinkunnassa varsin kehno, kahdeksan sekunttia alhaisempi kuin kultakalalla.

Jotta hengähdyshetki arjen keskelle pystyttäisiin tarjoamaan mahdollisimman monelle meistä, kehitettiin ajastettu DI:n meditaatiobotti. Botilla ei ole kalenteri täynnä palavereja eikä se ole sidottu maantieteelliseen sijaintiin. Botti ohjaa Teams-kokouksessa runsaan kymmenen minuuttia kestävän meditaatioharjoituksen päivittäin klo 14.00 ja 15.00.

COVID-19 -pandemian myötä toimivien etäkäytäntöjen merkitys on korostunut entisestään. Samaan aikaan myös vallitseva poikkeustila on muokannut työelämäämme. Nyt jos koskaan rauhoittumiselle ja meditoinnille on tarvetta. Tästä syystä haluamme laittaa hyvän kiertämään ja tarjota myös muille mahdollisuuden osallistua botin ohjaamaan ilmaiseen online-meditaatioon.

Ohjeet:

Mene neukkariin, istu paikallasi työpisteellä tai vaikka luonnon helmassa ja klikkaa itsesi mukaan Teams kokoukseenja seuraa ohjeita. Botti tulee ohjaamaan reilun 10 minuuttia kestävän meditaation.

Ensikertalainen, luethan dokumentin: Mielen optimointi

Tarkemmat ohjeet https://digitalillustrated.com/meditaatio

Kalle nauhoittamassa rannalla läppärilleen meditaationauhoitetta.
Karl-Johan tekemässä mediaationauhoitetta meren rannalla Kaarinassa.