Mikon päivä Azure-arkkitehtinä (Ässä-tiimi)

Rekry Kirjoittanut:
Tutustu Mikon päivään Azure-arkkitehdin töiden parissa.

Klo 09:00 Daily Scrum

Aamu alkaa inhimillisesti kello yhdeksältä! Aloitan tiimin uuden fronttikehittäjän, Tompan, mentoroinnilla. Käymme yhdessä läpi työskentelytavat eli mitä kehitystyökaluja pitää työasemalle asentaa, kuinka kehitysputki toimii ja kuinka työskentelemme yhdessä muiden kanssa. Onneksi VSTS on helppo omaksua, ja moni sen tunteekin jo entuudestaan. Tompan Macille VS Codekin menee heittämällä 🙂

Katsomme myös läpi projektin ratkaisun rakenteen ja kuinka komponentit pitäisi pilkkoa, jotta koodi on selkeälukuista kaikille. Vertaillaan eri fronttikehityksen tapoja ja jutellaan lokaali- ja remote testauksesta lokaaleilla tiedostoilla mahdollisten ongelmien selvittämiseksi. Basic stuff.

Klo 10:00 Jaakko soittaa

Jaakko on meidän tiimin suurimman asiakkaan IT-osaston identiteetinhallinnasta vastaava. Jaakolla on uusi tarve henkilötietojen käsittelyn suhteen. HR osasto painaa päälle ja Jaakko tarvitsee pikaisesti suunnittelu- ja toteutusapua. Sovin Jaakon kanssa aiheesta palaverin ensi viikon alkuun ja bookkaan omasta tiimistä mukaan Aleksin ja naapuritiimistä integraatioasiantuntija Pekan.

Klo 10:30 Reijo saa ilmoituksen kiireellisestä ongelmasta asiakkaan ympäristössä. Reijo tutustuu tikettiin Zenussa (eli ZenDeskissä) ja laittaa Teamsissa viestiä minulle, että asiakkaalla on kinkkinen ongelma. Käyn tsiigaamassa tilanteen ja olen asiakkaaseen yhteydessä ja ilmoitan, että olemme ottaneet hänen tiketin käsittelyyn sekä teen muutaman tarkentavan kysymyksen. Sovimme, että palaan asiaan hieman myöhemmin tämän päivän aikana.

Klo 11:00 Lounas Burgerilla. Mums mums.

Klo 12:00 Tiketin ratkonta jatkuu

Saan asiakkaan villakoiran ytimestä otteen. Sovin, että Reijo jatkaa ja kutsuu Teamsissa task forcen kasaan. Ainakin Oskar ja Kaarlo osaavat auttaa tilanteessa, ja Reijo voisi toimia tiketistä vastaavana asiakkaan suuntaan.

Klo 13:00 Alkaa suunnittelupalaveri asiakkaan kanssa liittyen  Azure Single Sign On-palveluun. Mukana on myös palvelun toimittaja (kolmas osapuoli). Tämä virtuaalipalaveri vetäistään läpi Teamsissä.

Palaverissa asiakas kertoo kokonaiskuvan tavoitteista ja palvelun toimittaja kuvaa heidän sovelluksen toimintaa. Määrittelemme tarvittavan autentikaatiotavan ja käyttäjäattribuutit, jotka välitetään sovellukselle. Tämän jälkeen sovimme ajan milloin kuka tekee mitäkin. Sovimme vielä ajan testaukselle.

Tämän lisäksi sovin Antin kanssa, että hän tulee seuraavaan palaveriin tai työpajaan mukaan oppimaan SSO-asennuksia, jotta jatkossa saadaan lisää käsiä mukaan, kun näitä töitä näyttää tulevan kiihtyvällä tahdilla lisää.

Klo 15:00 Rahkatauko

Rahka ja pähkinät ovat tärkeä tankkaus päivän viimeiseen rutistukseen vaikkei bodaakaan. MTB-harrastajien kesken sovitaan tulevan viikonlopun pyöräreissun yksityiskohdista. Laitan tästä vielä tilannepäivityksen Teamsiin harrastuskanavalle.

Tauon jälkeen jaksaa taas! Seuraavaksi vuorossa on SharePoint Frameworkilla kehitettävän web-osan kehitys ja testaus. Mahdollisten bugien lisääminen VSTS:ään niiden korjaaminen. Infoan projektitiimiä ongelmista ja niille löytyneistä ratkaisuista.

Klo 17:00 Päivän ainoa hallinnollinen työ

Tuntien kirjaaminen Harvestiin. Vielä pari viestiä asiakkaille, että huominen sujuu jouhevasti Kaarlon johdolla, kun osallistun itse FAUG-teknologiatapahtumaan.

Sitten koittaakin lähtö metroasemalle ja sitä myöten kotiin!

 


 

Pakko todeta, että omat työpäivät ovat vaihtelevia, olkoonkin, että tutut asiakkaat ja projektit tuovat työlle jatkuvuutta ja rakennetta. Muuttuva teknologia ja kasvava yritys vaatii arkkitehdiltä paljon.

Muutama sana vielä meidän työkulttuurista. Se, että meillä ei ole lainkaan esimiehiä vaatii aloitteellisuutta, itsensä johtamista, töiden delegointia ja tehokasta viestintää muiden kanssa. Väittäisin, että nämä ovat jopa välttämättömiä kykyjä meidän työyhteisössämme!  Meillä kaikki osallistuvat asioiden ja ihmisten johtamiseen. Omaa osaamista kehitetään osallistumalla parhaaksi katsomiinsa koulutus- ja verkostoimitumistapahtumiin. Toki kollegoilta saa jatkuvaa sparrausta ja vastaavasti tietoa jaetaan muille aktiviisesti.

Oma matkani Azure-arkkitehdiksi on ollut pitkä ja mielenkiintoinen. Olen tehnyt 15 vuoden työuran, joka vaiheittain on kasvattanut omaa osaamistani arkkitehtitasolle. Käy tsekkaamassa esittelyni webbisivuillamme: https://digitalillustrated.com/author/mikko-rasanen/  ja tietysti myös LinkedInistä: https://www.linkedin.com/in/mikkorasanen/

Oletko yhä mukana? Ymmärtääkseni sinulla on jo relevanttia osaamista ja kova tahto kasvaa Azure-arkkitehdiksi, ja uskon, että tämä on sinulle huikea mahdollisuus. Laita CV ja hakemus tulemaan osoitteeseen rekrytointi@digitalillustrated.com, niin sovitaan hyvä haastatteluhetki tai pirauta vielä lisätietoja vaikka meidän tiimin Ilkalta (041-5016167).

Nähdään pian!