Miksi twodaylla työskentely on hauskaa?

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Kliseisesti voisi todeta meillä olevan hauskaa tehdä töitä, koska meillä on niin hyvää jengiä. Mutta sitä hyvää jengiä on töissä lähes kaikissa työpaikoissa. Ei se erityinen fiilis vielä siitä synny. Toki se on perusedellytys. Olen itse työskennellyt twodaylla nyt 4 kuukautta. Seuraavassa lyhyesti miksi minä viihdyn täällä.

Kiinnostavat työt

Minulle tärkein yksittäinen tekijä työviihtyvyyden kannalta on aina ollut työn sisältö. Ei ne kivat työkaverit paljoa auta, jos työn sisältö ei ole kunnossa. Meillä on huippuasiakkaat, joiden kanssa pääsen tekemään innovatiivisia ratkaisuja uusia teknologioita käyttäen. Itse teen pääasiassa nopeita no-code (tai little-code) ratkaisuja asiakkaille. Työkalupakissa on tänään PowerApps, Logic Apps, Flow, Power BI, SharePoint, Azure Functions jne. Huomenna sieltä löytyvät chatbotit. Ylihuomenna jotain aivan uutta.

Tällaisessa ympäristössä oma ammatillinen kehittyminen on varmaa ja nopeaa.

Itseohjautuva asiantuntijoista koostuva organisaatio

Meillä ei ole esimiehiä, vaan tiimit päättävät hyvin pitkälle asioistaan itse. Esimiehettömyys ei mielestäni ole mikään itseisarvo. Meillä se tarkoittaa sitä, että jokainen työntekijä on jonkun Microsoft ekosysteemin osa-alueen rautainen asiantuntija. Tällä on myös suuri merkitys ”me” -hengen syntymisessä. Olemme kaikki asiantuntijoita ja samassa veneessä. Itseohjautuva organisaatio vaatii luonnollisesti sisälleen itseohjautuvia työntekijöitä. Sellaisten kanssa on aina kiva tehdä töitä.

Tällaisesta organisaatiorakenteesta hyötyy myös asiakas. Riippumatta siitä kenen kanssa he ovat tekemisissä, heillä on aina vastinparinaan Microsoft-asiantuntija.

Vahva yrityskulttuuri ja arvopohjainen toiminta

Eniten minut yllätti twodayn vahva yrityskulttuuri. Meillä kaikki tekeminen pyritään pitämään suoraviivaisena ja tehokkaana. Sisäisiä uudistuksia tarkastellaan kriittisesti ”ettei nyt vaaan aleta rakentamaan mitään himmeliä”.

Käytännön asioissa nousee yllättävän usein esille kysymys ”Onko tämä meidän arvojen mukaista toimintaa?”.  Yksi merkittävä arvo on että töissä täytyy olla kivaa.