Miljan päivä Office 365 -konsulttina

Rekry Kirjoittanut:
Miltä näyttää konsultin arki twodaylla? Tervetuloa seuraamaan mun torstaista työpäivää!

Klo 7:30 Työpäivään herääminen

Matkaan Kampin toimistolle junassa pienessä aamupöhnässä. Päässä pörrää kymmenisen asiaa eri projekteista, ja päätän tunkea sinne vielä muutaman lisää kahlaamalla läpi tärkeimmät viestintäkanavat. Aloitan sähköposteista, mistä tosin harvoin löytyy muita viestejä kuin kalenterikutsuja ja positiivarien päiväkirje. Sitä seuraa Teamsin, Yammerin ja Slackin läpijuoksut. Kun olen saanut tapettua kaikki punaiset pallot vilkkumasta eri kanavista, tunnen perverssiä tyydytystä ja keskityn hetken aikaa oikeasti Ruusujen uuden levyn kuunteluun.

Toimistolla aivan ensimmäisenä haen kahvikoneesta laten ja pyöräytän mikropuurot keittiössä. Hyvin ruokittu konsultti on kivempi työkaveri. Syön puuroa työpisteellä ja viimeistelen aamun työpajamateriaalit rauhassa.

Klo 9:15 Daily Scrum liikkeessä

Osallistun intranet-projektin dailyyn Ilkan, Tompan, Kallen, Mikon ja Kaarlon kanssa samalla kun matkaan kävellen asiakkaalle. Asiakkaan Office 365 -ympäristö kiukuttelee meille, ja pohditaan yhdessä miten päästäisiin ongelmista yli. Vähän keskittymistä herpaannuttaa pohdinta puolelta alkavasta työpajasta, kun asiakkaan pää pitäisi saada kääntymään uudenlaiseen malliin HR-ohjeiden jakelussa.

Klo 9:30 Työpaja asiakkaalla

Pidän työpajan asiakkaan HR-tiimille, missä suunnitellaan heidän intranet-ohjekeskuksen rakennetta. Suunnitellessa kliksuttelen välillä demoympäristöön esimerkkiä ja välillä piirrän fläppitaululle. Tärkeintä on osata kysyä oikeita kysymyksiä, kuunnella tarkasti asiakkaan tarpeita ja nopeasti hahmottaa heidän tärkeimpiä prosessejaan.

Työpajan lopuksi ohjekeskuksen rakenteen ensimmäinen versio on valmis, ja laitan itselleni tehtävälistalle kliksutella valitut metatiedot SharePoint Onlinen Term Storeen (se on yksi näistä teknisistä Microsoftin tekemistä vimputtimista, joilla voidaan hallita metatietoja keskitetysti).

Klo 11:30 Salaattilounas Pupussa

Klo 13 Digityöpajan sparraus

Pidän Karoliinan kanssa sparrauskeskustelun tulevasta johtoryhmän digityöpajasta. Tsekkaan häneltä, mitä asioita hän on viimeisissä työpajoissaan käynyt läpi. En ole vuoteen näitä vetänyt, joten onneksi on osaavia kollegoita (kuten Karoliina), jolla on erinomaisia materiaaleja jatkojalostettavaksi ja aikaa auttaa kaveria mäessä.

Klo 13:30 Sälätöiden lapiointia

Kun kalenterissa ei ole työvarausta, joudun priorisoimaan mitkä tehtävät teen ensin alta pois. Vastailen eri asiakkaiden kysymyksiin Teamsissa ja sitten hyppään ad-hocina tekkitiimin kanssa pohtimaan uutisnoston ulkoasua. Varaan uudelle työntekijälle perehdytyspalaverin kanssani ja valmistelen firman 8-weeklyyn kalvot henkilöstöasioista.

Klo 15:00 twoday 8-weekly

Kerran kahdeksassa viikossa koko twoday kokoontuu yhteen jakamaan tietoa milloin mistäkin. Tänään jutellaan tiimien onnistumisista, muutosta uusiin toimitiloihin ja firman strategiatyön alkamisesta. Itse mainostan tiimien retrokäytäntöjen uutta mallia.

Klo 17:00 Hot jooga

Lähden hot joogaan torin yli Kampin keskukseen. Syksy on perinteisesti konsultin kiireisintä aikaa, ja tällä hetkellä se näkyy konkreettisesti omassakin arjessa. Sitä varten pidän ekstrahuolta, että palaudun kiireisistä työpäivistä huolella. Tehtävät voi odottaa, sillä loppuun palaneesta konsultista ei ole hyötyä kenellekään asiakkaalle.

Klo 20:00 Aleksi soittaa

Juttelemme hetken aikaa molempien projekteista ja NBA-koriksesta. Teen samaa aikaa lapsille iltapalaa, ja kun ruoka on valmis, totean että jatketaan juttelua seuraavana päivänä. Vaikka Aleksilla on välillä outoja puheluaikoja, meidän Ässä-tiimin kanssa työskentely ei tunnu niin työltä, vaan enemmän kavereiden kanssa puuhailulta.


Miten minusta tuli tällainen työntekijä?

Olen ollut twodaylla nyt viisi vuotta töissä. Sitä ennen työskentelin HR-asioiden parissa ja opiskelin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Voit tutustua twoday-profiiliini täällä ja linkedin-profiiliini täällä.

Minulla ei ollut erityisempää teknistä tai projektinhallinnallista osaamista, kun tulin taloon. Kaikki mitä olen oppinut, on tullut kymmenien projektien parissa, missä olen saanut aina niin paljon vastuuta kuin olen jaksanut kantaa. Avain on ollut avoimuudessa ja oppimisen innossa, oli kyseessä sitten kouluttaminen, palvelumuotoilu tai projektipäälliköinti (yleensä kaikkia edellisiä sekaisin:)). Kaikenlaista osaamista on kertynyt matkan varrella, mutta oman asiantuntijuuden ylläpito vaatii jatkuvaa työtä. Onnea on osaavat ja superkivat kollegat tukemassa tässä.

Tulisiko sinustakin konsultti?

Etsimme twodaylla työkavereita, jotka voisivat tehdä jotain vähän samanlaista kuin minä. Voit olla teknisempi tai konseptoivampi tyyppi, mutta tärkeintä on ettet halua jumittua tiettyyn lokeroon vaan otat aktiivisesti uusia osa-alueita haltuun. Jos haluat pohtia työnkuvaa lisää, ota rohkeasti yhteyttä minuun (040 7456213) tai laita suoraan hakemus rekrytointi@digitalillustrated.com.

Toivottavasti kuullaan ja nähdään!