Otto: PowerAppsista kiinnostunut Office 365 -konsultti

Rekry Kirjoittanut:
Oton päivät kuluvat Office 365:n, Teamsin, monipuolisen viestinnän ja vähän myös Power Appsin parissa. Hyppää mukaan!

08.30 – 09.00 Aamukahvit

Juon aamukahvia kotona ja käymme Reijon kanssa pikaisesti Teamsissa läpi viikonlopun aikana tehdyn dokumenttimigraation. Olemme suunnitelleet asiakkaan kanssa yhdessä uuden työtilarakenteen ja Reijo on siirtänyt dokumentit kootusti SharePoint-ryhmätyötiloihin. Kaikki on mennyt suunnitellusti ja lähetän asiakkaalle tästä kuittauksen.

 

09.00 Hotellin johtajan haastattelu keskustassa

Junailen keskustaan ja menen suoraan asiakkaalle. Olemme tekemässä asiakkaan hotellien  Office 365 -käyttöönottoprojektia, jossa keskitymme johtamiseen, tiedon hallintaan ja viestintään. Projektin suunnitteluvaiheessa haastattelen muutamia johtajia. Haastattelun aluksi haemme hieman aamupalaa ja käymme yhdessä läpi nykyisiä johtamiskäytänteitä sekä työ- ja viestintäprosesseja. Samalla suunnittelemme tulevien valmennusten sisältöjä ja sovimme alustavasta aikataulusta.

10.00 Kevyen sovelluskehityksen tilannetsekki

Kävelen toimistolle ja haen automaatista kahvit. Taitaa muuten olla jo päivän kolmas kuppi. Seuraavana on palaveri naapuritiimin Tiian kanssa asiakkaan uuden intranet-sivuston yhteyteen toteutettavasta sovelluksesta. Uusi intranet-sivusto julkaistaan reilun kuukauden päästä ja kehitämme  Timon (tuore MVP:mme) kanssa Power Apps -sovellusta, jonka avulla esitellään käyttäjille uusia toimintoja ja varmistetaan intran sujuva käyttöönotto.

Käymme Tiian kanssa läpi toteutuksen nykytilanteen ja asiakkaan viimeisimmät kehitysehdotukset. Kaikki kunnossa, joten varmistan vielä, että olemme samaa mieltä julkaisuaikataulusta. Laitan lopuksi Teamsiin Timolle pari tarkentavaa kysymystä kehitysehdotuksiin liittyen.

Ensimmäinen vuosi twodaylla on vaatinut aika paljon uusien asioiden ja ohjelmien haltuunottoa ja PowerAppskin on minulle vielä uusi tuttavuus. Tykkään työskennellä asiakkaiden kanssa toimintatapoja kehittävässä roolissa, mutta mm. dokumenttimigraatiot ja sovellusprojektit ovat olleet hyvä tapa laajentaa omaa ymmärrystä Microsoftin teknologioista. Kollegoilta saamani sparraus ja tuki ovat olleet todella tärkeitä uusien osa-alueiden haltuunottamisessa. Olen vähitellen päässyt Ilen ja Timon avustuksella sisään PowerApps-kehittämiseen ja tässäkin projektissa Timo on vahvasti sparraavassa roolissa tukemassa kehitystyötä.

11.00 Valmistautuminen ja lounas

Varmistan, että perjantaina viimeistelemäni koulutusmateriaalit ovat kunnossa, ja pakkaan iltapäivän valmennusta varten laturit, piuhat ja koneen reppuuni. En ollut ehtinyt tarkistamaan lähialueen lounaslistoja, joten katson tiimin keskusteluryhmästä, että muut ovat suunnanneet Stockmannille lohikeitolle. Laitan Ernolle viestiä, että tilaa minulle samalla, ja suuntaan reppuineni lounaalle.

 

11.45 Työpajan valmistelu

Tulen kävellen asiakkaan toimistolle ja jään aulaan odottelemaan 12.00 alkavaa työpajaa. Odotellessa valmistaudun työpajaan käymällä vielä materiaalini läpi ja varmistan, että kaikki on kunnossa työpajaa varten.

12.00 Office 365 -työpaja asiakkaalla

Hotelliprojektissa kehitämme myös tukitoimintojen työtapoja työpajoissa, joiden tavoitteena on lisätä työntekijöiden valmiuksia uusien työkalujen käyttöönottoon ja ymmärrystä yhteisten toimintamallien kehittämistarpeista. Työpajassa keskustelemme työntekijöiden nykyisistä toimintamalleista ja kokoamme yhteen mahdollisia haasteita ja ongelmia, jonka jälkeen keskitymme uusien työkalujen käyttöönottoon yhdessä. Teknisten perusteiden jälkeen käymme vielä läpi juuri tämän valmennusryhmän työtehtävien kannalta tärkeimpiä uusia käytänteitä. Lopuksi sovimme seuraavista vaiheista ja esittelen osallistujille tukisivustomme.

Asiakastilaisuuksissa koen olevani omassa elementissäni. Asiakkaalle tehtävät valmennukset ja koulutukset ovat usein aika raskaita, mutta antoisia settejä. Tänäänkin uudet ja aiemmin tuntemattomat asiat tuntuvat aiheuttavan osassa osallistujia vastustusta, mutta on lopulta todella  palkitsevaa, kun ihmiset oivaltavat uusia juttuja, ja voin auttaa parantamaan työntekijöiden jokapäiväistä arkea.

15.30 Tauko

Käveltyäni takaisin toimistolle pidän välipalatauon ja juttelen muutamien sohville kerääntyneiden työkaverien kanssa. Yhteiset kahvi- ja rahkatauot on mukavia hetkiä jauhaa ihan jotain muuta työhön liittymätöntä, mutta voi vitsien joukosta välillä nousta uusia ideoita tai ainakin hyviä huomioita myös työhön liittyen. Tauon tietää olevan ohi, kun Mikon, Laurin ja Teron Power BI -jutut alkavat mennä minulta yli ymmärryksen.

15.45 Yhteenveto toimistolla

Tauon jälkeen kokoan työpajassa syntyneet kehitysideat ja kirjoittelen Teamsiin lyhyen yhteenvedon työpajasta muille tiimiläisille. Yleensä koulutustilanteissa ei ehdi kovin paljon miettimään omaa toimintaa, joten hyödynnän työpajan jälkeisen vapaan hetken ”miten meni omasta mielestä” -tyyppisen ajatustyöhön.

16.00 – 17.00 Viestintää ja töiden suunnittelua

Vastaan muutamaan asiakkaalta tulleeseen kysymykseen sähköpostilla ja kokoan aiemmin saamiani tietoja seuraavan päivän suunnittelupalaveria varten. Palaverissa pitäisi suunnitella asiakkaan organisaation tiedon jakamisen malleja, joten sovimme samassa projektissa työskentelevän Ernon kanssa valmistelupalaverin seuraavaksi aamuksi. Ernolla on aiemmasta projektista kokemusta ja tietoa kyseisen yksikön toimintatavoista ja tarpeista, joten tiedon jakaminen on tarpeen.

Timo on laittanut minulle ohjeita aiemmin saamieni kehitysehdotuksien toteutukseen. Päivä on jo sen verran pitkällä, että en ala enää kokeilemaan muutosten toteuttamista testausympäristössä olevaan sovellukseen. Varaan seuraavalle iltapäivälle aikaa asiaan perehtymiseen ja varaan samalla Timon kanssa palaverin keskiviikoksi niin saamme varmistettua, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

17.00 Lueskelen vielä hetken toimistolla muita omia asioitani ja lähden Kamppiin salille 🙂

Olipa taas aika hengästyttävä tahti tässä päivässä, mutta itseohjautuvassa organisaatiossa voin onneksi itse vaikuttaa paljon viikon muiden päivien rytmiin ja sisältöön. Tällaisia asiakas- ja palaverikeskeisiä päiviä seuraakin minulla usein ns. rauhallisempi toimistopäivä, jolloin saan hyvin koottua tapaamisten antia yhteen ja edistettyä projekteja itsenäisesti. Työni on monella tapaa jatkuvaa viestintää ja yhteistyötä johonkin suuntaan –  asiakkaalle, muiden tiimien kanssa, omien tiimiläisten kanssa. Parasta twodaylla työskentelyssä on kulttuuri, joka tukee yhteistyötä ja tiedon jakamista. Jokainen päivä on erilainen ja lähes joka päivä pääsee oppimaan jotain uutta.