Power Platform -virtuaalitiimi: Release Wave 2:n parhaat palat

Ajankohtaista Kirjoittanut:

Järjestimme jo perinteeksi muodostuneen Power Platform -virtuaalitiimin paneelikeskustelun vuoden 2021 2. julkaisuaallon mielenkiintoisimmista piirteistä neljän panelistin voimin.

Teppo Riutanheimon suosikki uusista ominaisuuksista oli mallipohjaisten sovellusten näkymien uusi muokkaus- ja tallennustoiminnallisuus yhdistettynä uudistettuun joukkomuokkaukseen. Lisäksi markkinointisovelluksessa mm. A/B -testaus ja tiukempi cloud flow integraatio helpottavat sekä markkinoijan että konsultin elämää.

Antti Kasvi nosti esiin lukuisia kehittäjän tuottavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten yhtenäiset teemat eri tyyppisille sovelluksille, uudet muokkaustyökalut sovellusten ja automaatioiden rakentamiseen sekä kaavio- ja mallipohjaisten sovellusten entistä tiukemman yhteispelin.

Kaisa Jormalainen korosti, että vaikka uudet ominaisuudet parhaimmillaan parantavat sovellusten käytettävyyttä, niitä käyttöönotettaessa ei saa unohtaa, että yksinkertainen on kaunista ja useimmiten myös toimivinta. Mallipohjaisissa sovelluksissa Microsoft onkin lukuisilla pienillä päivityksillä osaltaan parantanut perusominaisuuksien käytettävyyttä.

Matti Salomäki puolestaan esitteli uudistuksia liittyen ympäristöjen hallintaan ja käytön analysointiin sekä yhtenäistetyn Power Platform -hallintarajapinnan merkitystä kehitysputken automatisoinnissa. Lisäksi jo käytössä olevien sovellusten analysointi ja telemetrian kerääminen (esim. lomakkeiden latausajat) on jatkossa helppoa.

Innolla odotamme myös mm. mallipohjaisten sovellusten uutta tiukempaa Teams -integraatiota, jossa keskustelua kollegojen kanssa voidaan käydä suoraan esim. asiakastietolomakkeen kautta. Kannattaa myös muistaa, että uusia ominaisuuksia tippuu saataville myös varsinaisten kevään ja syksyn julkaisuaaltojen välissä, joka korostaa ketterän toimintamallin etuja ominaisuuksien liiketoimintahyödyn arvioinnissa ja uusien ominaisuuksien hallitussa käyttöönotossa.