Referenssit

Palvelumme ja ratkaisumme perustuvat aina konkreettisiin liiketoimintatarpeisiin. Tuotamme palveluita, joiden avulla asiakasorganisaatio saa nostettua tuottavuutta, alennettua kustannuksia tai lisättyä myyntiä. Teknisten suunnitelmien ja toteutusten korkea laatu on tavaramerkkimme. Kehitämme asiakasratkaisuja ketteriä menetelmiä hyödyntäen pienissä paloissa ja tuotamme viimeisteltyjä lopputuloksia nopeasti. Tutustu tyytyväisiin asiakkaisiimme!

Referenssi

Vantaa kiihdytti toimintatapamuutosta Office 365 -analytiikan avulla

Vantaan kaupunki otti käyttöön analyyttisen muutoksen johtamisen mallin Microsoft Office 365 -työkalujen tuottavuushyötyjen varmistamiseksi. Digital Illustratedin kehittämä Office 365 Insights -analytiikkaratkaisu tarjoaa tukea toimintatapamuutoksen läpiviemiseksi kattaen kaupungin koko henkilöstön.

Lue lisää
Insights
Referenssi

Intra toi muutoksen Verohallinnon yrityskulttuuriin

Digital Illustrated toteutti Verohallinnon intranetin noin kolme vuotta sitten. Uuden intranetin myötä otettiin käyttöön viestinnällinen intranet, työtilat, uutissyöte ja OneDrive. Samoihin aikoihin, kun uusi intranet otettiin käyttöön, Verohallinnon työntekijöille annettiin mahdollisuus etätyöskentelyyn ja lisäksi otettiin käyttöön pikaviestipalvelu Lync. Yhdessä nämä uudistukset saivat aikaan suuren muutoksen Verohallinnon henkilöstön työtavoissa ja yrityskulttuurissa.

Lue lisää
Group of business people and software developers working as a team in office
Refenssi

S-ryhmä kehitti tietotyön käytäntöjä Office 365 -palveluilla

S-ryhmä on aktiivisesti vastannut kaupan alan toimialamurroksen haasteisiin viemällä läpi muutosohjelmaa, jonka ytimessä on asiakaskeisyyden vahvistaminen, digitaalisten palvelujen hyödyntäminen sekä toimintakulttuurin aktiivinen kehittäminen. Tiedon tehokas jakaminen ja digitaalisen ryhmätyön kehittäminen, sekä organisaation sisällä että ulkoisten sidosryhmien kanssa, on tärkeä osa-alue S-ryhmän strategisessa muutoksessa. Digital Illustrated ja S-ryhmän osuuskaupoille sisäisiä palveluita tuottava SOK aloittivat vuoden 2013 keväällä pitkäaikaisen yhteistyön S-ryhmän silloisten tiimi- ja tietotyökäytäntöjen kehittämiseksi. S-ryhmän uusien tietotyökäytäntöjen keskeisenä mahdollistajana oli Microsoft Office 365 -palvelut, jotka mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman yhteistyön.

Lue lisää
image029
Referenssi

Paroc vahvisti asiakkuusohjautuvuuttaan Power BI:n avulla

Paroc on Digital Illustratedin tuella ottanut käyttöönsä Microsoft Power BI:n tarjoamat ratkaisut. Käyttöönotto on osa monivuotista strategista Customer Focus -ohjelmaa. Ohjelman puitteissa Digital Illustrated auttaa Parocia ottamaan käyttöön ja hyödyntämään Microsoftin pilvipalveluita laaja-alaisesti organisaation asiakkuusohjautuvuuden lisäämiseksi.

Lue lisää
paroc1
Referenssi

Valtion virasto meni pilveen

Aluehallintovirasto AVI otti syksyllä 2016 Microsoftin pilvipalveluihin perustuvan, kuudelle erilliselle virastolle yhteisen intranetin käyttöönsä. Digital Illustrated toteutti Microsoft Office 365 -pohjaisen AVInet-intranetin yhteistyössä AVI:n ja Valtion tieto- ja viestintäkeskus Valtorin kanssa.

Lue lisää
image061
Referenssi

Alma Median avustajien digitaalinen itsepalvelu

Monipuolinen tiedon, hyödyn ja elämysten tarjoaminen Alma Median asiakkaille vaatii sujuvaa työskentelyä avustajaverkoston kanssa. Tätä tarvetta tukemaan luotiin digitaalinen avustajapalkkiojärjestelmä. Alma Media ja Digital Illustrated kehittivät yhdessä digitaalisen palvelun ja prosessin, jolla avustaja laskuttaa Alma Mediaa tehdystä työstä. Palvelu mahdollistaa laskujen käsittelyn yhtenäisesti ja tehokkaasti.

Lue lisää
Kuva1.1
Referenssi

Fingrid digitaalisen transformaation aallonharjalla

Fingrid toteutti organisaation sisäisen muutosohjelman, jonka tavoitteena oli kehittää organisaatiokulttuuria ja toimintatapoja asiakasohjautuvaan suuntaan. Muutosohjelman yhteydessä toteutettiin CRM-järjestelmän käyttöönottoprojekti. CRM-ratkaisun toiminnalliset osa-alueet määriteltiin ja toteutettiin pala kerrallaan tiiviissä yhteistyössä Fingridin projektihenkilöstön ja Digital Illustratedin konsulttien kanssa. Projektin keskeisenä lähtökohtana oli asiakasohjautuvien toimintatapojen ja asiakastiedon hallinnan käytäntöjen kehittäminen jatkuvana prosessina, kertaprojektin sijaan.

Lue lisää
rodion-kutsaev-28759-unsplash