SharePoint intranet

Blogi Kirjoittanut:
Juuri julkaistut SharePointin hub-sivustot mahdollistavat modernin intranetin rakentamisen todella ketterästi. Mutta SharePoint intranet on paljon muutakin kuin pelkkä hub-sivusto.

SharePoint on mainio alusta intranetiksi. Eikä kuluneen vuoden aikana Microsoftin julkaisemat uudistukset ole tilannetta ainakaan huonontaneet. Mikäli organisaatiossanne on käytössä Office 365 -palvelu ja mietitte alustaa intranetillenne niin lopettakaa. Se on SharePoint.

Tämän päätöksen jälkeen alkaa hankalampi osuus. Toteutetaanko intranet puhtaasti SharePointin vakio-ominaisuuksilla? Ostetaanko joku lukuisista SharePointin päällä toimivista valmisratkaisuista? Vai lähdetäänkö toteuttamaan täysin omia tarpeita vastaava intranet räätäliprojektina. Maailma ei tietenkään ole näin mustavalkoinen. Vaihtoehtoja löytyy myös edellämainittujen välimaastoista.

Mikäli sinua kiinnostaa miten SharePointin avulla tehdään vakiotoimintoja hyödyntäen kevyt intranet, kannattaa seurata blogisarjaani aiheesta. Kirjoitan säännöllisesti uusista ominaisuuksista, jotka liittyvät SharePoint intranetin rakentamiseen.

SharePoint Communication site – valmis intranet?

Mitä ovat viestintäsivustot ja miten niiden avulla voi rakentaa kevyen intranetin? Miten muodostan intranetin navigaation? Mitä keskeisiä intranetin ominaisuuksia viestintäsivustoista puuttuu?

Lue osa 1

Lue osa 2

Joko nyt? Intranet omatoimisesti SharePointilla

Miten toteutan SharePointiin organisaationi visuaalista ilmettä vastaavan teeman? Mitä uusia ominaisuuksia SharePointiin on tulossa vuoden 2018 aikana?

Lue kirjoitus

Vihdoinkin – SharePoint ja muokattavat sivustopohjat

Mitä sivustopohjat ovat ja miten niitä tehdään? Korvaavatko ne perinteiset räätälityönä tehdyt sivustojen provisiointiratkaisut?

Lue kirjoitus

Intranet SharePointilla – Sivujen luominen ja lomakkeet

Tarvitseeko intranettia varten tehdä muokattavia sivustopohjia, kun sivustoja voi kätevästi kopioida? Miten upotan forms-lomakkeen nätisti intranettiini?

Lue kirjoitus

Intranetin toteuttaminen SharePointin hub-sivustona

Vihdoin täällä! Hub-sivustojen avulla voit liittää yhteen useita moderneja sivustoja. Tämä mahdollistaa laajemman ja toimivamman intranetin rakentamisen SharePointin vakio-ominaisuuksilla.

Lue kirjoitus