Uudet työntekijät esittäytyvät!

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Kuvassa Uula, Pasi, Iina, Jari ja Timo. Kuvasta uupuu Tampereen vahvistuksemme Harri.

Digital Illustratedin orgaaninen kasvu jatkaa kiihtymistään ja vuoden 2019 aikana meillä aloitti kaiken kaikkiaan 21 uutta DI:läistä. Myös vuosi 2020 DI:llä on käynnistynyt vauhdikkaasti sillä yhteisömme pääluku kasvoi reilun kuukauden aikana kuudella hengellä. Mukaan mahtuu monenlaista kovaa tekijää, mutta annetaan uusien kavereiden itse kertoa tarkemmin!

 

Pasi Alastalo:

Olen tätä kirjoittaessani työskennellyt DI:llä neljä päivää, ja jo nyt tuntuu, että olisin ollut täällä pidempäänkin. Työkaverit ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja työympäristö tuntuu rennolta ja kannustavalta.

Olen työskennellyt koko työurani ajan Microsoftin teknologioiden parissa erilaisissa rooleissa koodarina, tiiminvetäjänä ja arkkitehtina. On ollut mielenkiintoista nähdä Microsoftin palveluiden siirtyminen pelkästä omien palvelinten pyörittelystä nykyiseen valtavan laajaan Azure-tarjoomaan.

Vapaa-ajalla lenkkeilen, pyöräilen ja vietän aikaa perheen kanssa. Toimintaa perheessäni vauhdittaa kaksi pientä poikaa, joiden kanssa harrastetaan ja puuhaillaan monenlaista.

 

Timo Turunen:

Työskenneltyäni muutaman vuoden julkishallinnon organisaatiossa päätin hypätä seuraavalle levelille ja siirryin helmikuun alusta konsultiksi Digital Illustratedille. Viimeiset 3 vuotta olen työssäni hyödyntänyt Microsoftin Power Platform -työkalupakkia ja toteuttanut PowerAppsilla mm. CRM-ratkaisun sekä muita pienempiä, mutta organisaatiolle ja käyttäjille oikeasti hyödyllisiä sovelluksia.

Power Platformissa parasta on se, että voimme kehittää verraten nopeallakin aikataululla liiketoimintalähtöisiä sovelluksia, jotka ovat samalla näyttäviä ja helppokäyttöisiä. Power Platformin avulla pystymme helposti hyödyntämään eri datalähteitä, joten organisaatioissa jo käytössä olevat tietovarannot ovat myös hyödynnettävissä. Ja jos tarve on aloittaa liiketoimintasovelluksen kehittäminen ns. puhtaalta pöydältä, niin Power Platformin tuotteisiin kuuluva Common Data Service (CDS) tarjoaa tähän erinomaisen ratkaisun. Jos sinua kiinnostaa tutustua aiheeseen, niin otathan yhteyttä!

 

Harri Palomaa:

Olen ollut nörttihommissa noin 13 vuotta. Teknologioita on tullut tutuksi vähän kaikenlaisia, aina Cobolista Reactiin. Roolit ovat olleet kehittäjä sekä tekninen konsultti painotteisia. Nykyisin React ja D365 sekä muut Mikkiksen tuotteet ovat kovimmassa käytössä. Vapaa-aikana on tullut käytettyä pelimoottori Unityä.

Uudeksi työpaikaksi valitsin Digital Illustratedin, koska minua houkutti kevyt organisaatio ja uudet teknologiat. Näin rapsakan kuukauden työskentelyn jälkeen valinta tuntuu onnistuneelta. Työkaverit ovat mukavaa sakkia.

Vapaa-aikani käytän kesällä veneilyyn ja kalasteluun sekä pyöräilyyn. Talvella harrastan moottorikelkkailua ja laskettelua. Pelikehitysharrastus on sitten näiden välissä. Tuotokseni löytyy täältä:  sledbandit.com.

 

Iina Hämäläinen:

Aloitin DI:llä tammikuun alussa markkinoinnin ja rekrytoinnin parissa ja olenkin firman ainut henkilö joka ei tee laskutettavaa työtä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja entisessä elämässäni työskentelin  asiantuntijatehtävissä valtionhallinnon kehittämis- ja koulutuspalveluiden parissa. Aiemmassa työssäni koordinoin muun muassa agile- ja Lean koulutuksia, sekä valtionhallinnon 360 henkilöarviointeja joissa toimin myös palautteenantajana. Työhöni mahtui kaikkea aina perinteisestä koulutussuunnittelusta konsultatiivisempaan asiakastyöhön, markkinointiviestintään, palvelumuotoiluun ja työpajojen fasilitoimiseen.

Sydämeni sykkii digitaajuudella ja aikaisemmassa työssäni ajauduinkin vetämään sisäistä intraprojektiamme, sekä  konsultoimaan valtion palveluntarjoajaa Azure ja AWS- koulutusohjelman toteutuksessa. Ennen DI:lle siirtymistä noin puolet työajastani tein markkinointia ja puolet ajastani työskentelin konsulttina.

DI:llä pääsen samanaikaisesti kehittämään markkinointiosaamistani ja ottamaan haltuun itseäni kiinnostavia teknologioita alan parhaiden tekijöiden parissa. Pro-tyyppien ja mielenkiintoisten teknologioiden lisäksi erityisesti DI:llä itseeni vetoaa matala hierarkia, itseohjautuvuus ja mahdollisuus  vaikuttaa organisaation sisäiseen kehitykseen.

Vapaa-aikani kuluu urheillessa ja vapaaehtoistyön merkeissä Suomen ja Ugandan välisessä kehitysyhteistyöhankkeessa sekä Naisten Pankin nuorten aikuisten vapaaehtoistoimintaa vetäessä.

 

Uula Toikka:

Uula Toikka hyppäsi liikkuvaan IT-junaan kaksi ja puoli vuotta sitten. Loikka oli melkoinen vastasuuntaan menevästä kemiantekniikan järjestelmäsuunnittelun junasta, mutta hiljaksiin myös SAFe-juna on saatu kesytettyä. SAFe:n ei kuitenkaan kannata liiaksi tuudittautua, sillä ATK:ssa vaara vaanii aina paikallaan sammaloituvaa. Tällä hetkellä BI-osaamisen keskiössä ovat SQL-kannat, SSIS-kehitys, Power BI ja Tableau, mutta myös PowerApps, Flow, Qlik, SSRS,  C# -toteutuksista löytyy kokemusta asiakasrajapinnasta. Jatkuvan kehityksen myötä kokemusta on tullut jos jonkinlaisista järjestelmistä ja analytiikkaosaamisen kehitys tulee jatkumaan sekä Azure-ympäristön, että Python-osaamisen kehittämisenä.

DI:llä työskentely tuli eteen yllättävänä mahdollisuutena, joka on vastannut erinomaisesti kuvaani siitä mitä haluan työkseni tehdä. Tärkeänä tekijänä on toimistokulttuuri: toimistolle on aina mukava mennä vaikka tahti onkin välillä kova. DI:llä on mielenkiintoisia projekteja, joissa saa itse vaikuttaa toimenkuvaansa ja osaamista löytyy talosta joka tarpeeseen. Tässä ympäristössä tuntee olevansa todella korkeatasoisen ja monipuolisen osaamisen keskellä.

 

Jari Mäkinen:

15-vuoden työkokemus IT-alan projekteista monentyyppisissä tehtävissä: asiakasrajapinnan konsultista taustalla olevaan ’nörttiin’ ja näiden areenojen välimaastossa sukkuloivaan projekti- ja palvelupäällikköön. Suurinpiirtein näillä sanoilla tiivistän työurani LinkedIn-profiilini ensimmäisessä lauseessa. Taustalla on ollut laaja-alainen kiinnostus IT-alan ympärillä pyöriviin työtehtäviin. Vuosien varrella painotus on vaihdellut. Nyt vahva fokus on datan ja numeroiden pyörittely, manipulointi ja visualisointi.

Aikanaan kiinnostus siihen, miten numeroilla selitetään maailmaa johti teoreettisen ja laskennallisen fysiikan opiskeluun. Elektronien kvanttihyppelyt tulivat tutuiksi, mutta niitä kaavoja en enää työelämässä ole tarvinnut. Tutkijan ura korkeakoulussa ei kiinnostanut ja ovet avautuivat IT-alalle: projekti- ja palvelupäällikön sekä hiukan myös asiakasvastaavan rooleihin. Kädet vain heilumaan ja laskimet piiloon 🙂  Noh, ei se niin helppoa toki ole ollut. Viestintä- ja projektitiimihallintataidot kehittyivät käytännössä projektien haasteista ja erilaisia teorioita tuli eteen: vesiputousta, scrummia, ihmistenjohtamista, itseohjautuvuutta jne. Näistä sitten aina jotain jäi käteen matkan varrella sovellettavaksi käytäntöön.

Koen uusien asioiden oppimisen mielekkääksi. Erityisestikin silloin, kun niitä taitoja voi sitten välittää tavalla tai toisella eteenpäin. Yksi kohokohtani urallani on ollut palvelupäällikön rooli erään IT-järjestelmän pienessä koulutustiimissä. Vastuualueeseeni kuului hallinnollisten tehtävien lisäksi järjestelmän avainkäyttäjien kouluttaminen eri puolilla maailmaa. Pari kertaa vuodessa Aasian, Amerikkaan ja Eurooppaan suuntautuneissa ”maailmankiertueissa” melkein luuli olevansa joku ”stara” sen myönteisen palautteen määrän johdosta mitä yleisöltä sai, kun oli koulutuksessa saanut toisen oivaltamaan jotain uutta.

Aikansa kutakin. Toteuttaessani projekti- ja palvelupäällikön tehtäviä löysin itseni useimmin hiomassa statusraportteja kuin johtamassa projekteja. Lopulta rohkenin tehdä päätöksen, että jätän taakseni hallinnolliset roolit ja haluan jatkaa uraa taas numeroiden ja datan parissa: analysoimalla, kehittäjänä, koodaajana. Noihin aikoihin Microsoftin Power BI oli juuri tullut uunista ulos ja se innosti entisestään itsenäistä opiskelua tai taitojen kehittämistä visualisoinnista ja datan käsittelystä sekä SQL:stä ja raportointiohjelmistoista.

Nyt on jo useita data- ja raportointiprojekteja takana. En kadu uran vaihdosta hetkeäkään. Työpaikka tarjoutui myös DI:lle jokin viikko sitten. DI:n työhteisö ja -kulttuuri resonoi hyvin taustani kanssa: tarjolla on monipuolisesti mahdollisuuksia toteuttaa jo olemassaolevaa osaamista kuin kehittää heikompia kohtia ja valloittaa uusia alueita. Myöskään tehtävänkuva ei ole kiveen hakattu; se voi elää ja kasvaa kiinnostuksien mukaan. Azuren pilvipalvelut, Power Apps, Power Automate….mitäköhän valitsen seuraavaksi kohteeksi?