Uudet työntekijät esittäytyvät

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Vauhdilla kasvavat projektimme vaativat tuekseen uusia asiantuntijoita. Uusimmat työntekijämme ovat monipuolisia Power Platform -guruja, koodin kirjoittajia ja testausautomaation ammattilaisia, joilta löytyy osaamista niin liiketoiminnan ja teknologioiden yhdistämisestä kuin monimuotoisista CRM-projekteistakin. 
Piirustus neljästä konsultista pöydä ympärillä

Aki:

Tuhlaajapojan kotiinpaluu. Kävin tarkistamassa ruohon vihreyden parinkin aidan toisella puolella ja totesin, että vuodenajat vaikuttavat väriskaalaan samalla tavalla paikasta riippumatta. Kun sitten tarjoutui tilaisuus palata takaisin DI:lle, niin päätin mahdollisuuteen tarttua ja pääsin palaamaan takaisin omaan aitaukseeni. Samanhenkiset huipputyypit ja itseohjautuvuus takaavat sen, että hommat jakautuu oman osaamisen ja kehittymishalujen suhteen eikä tarvitse miettiä mitä kenenkin tittelissä kerrotaan. Byrokratialle ei ole sijaa ja hommat tapahtuu, kun niin halutaan.

Tälläkin reissulla pääsi oppimaan paljon uutta ja aiemman Dynamics 365 Sales / Services -tekemisen lisäksi pääsin syventämään Project Operations -osaamista ja tekemään käyttöönoton Dynamics Marketingin osalta. Vakiotoiminnallisuuksien laajennettavuudessa tuli low-code no-code -kehittäminen entistä tutummaksi ja kun kansalaiskehittämisen työkaluissa tuli rajat vastaan, niin teknologiapakista otettiin myös vanhat kunnon plugarit, Angularit ja Azure Logic Appsit käyttöön.

Savolaiselle luonteelle tunnusomaisesti kettuilu on välittämistä ja olipa kiva palata toimistolle, kun heti ensimmäisenä päivänä sai täyslaidallisen sitä itseään ja tuntui kuin ei olisi ollut päivääkään poissa!

 

Aki Mykkänen
Kovat tekijät ja itseohjautuvuus houkuttelivat Aki Mykkäsen takaisin kotiin.

 

Jussi:

Aloitin työt DI:llä kehittäjänä KEHA-tiimissä kesäkuun alussa. Fiilis on ollut alusta asti hyvä ja odotan jatkoa innolla. Olen aikasemmin työskennellyt muun muassa testiautomaatiospesialistina regressiotestiautomaatioratkaisun parissa ja ohjelmistosuunnittelijana toteuttamassa ja suunnittelemassa energia-alan ratkaisuja. Olen työskennellyt pääasiassa Microsoftin tekniikoilla ja työkaluilla, mutta 12-vuotisen urani aikana tietotekniikan parissa kokemusta on karttunut paljon muustakin, eikä mikään homma ole teknologiasta riippumatta jäänyt tekemättä.

Päädyin alalle tekemällä nettisivuja aluksi omiin tarpeisiin ja lopulta myös muillekkin. Kokemusta löytyy vapaa-ajalta myös graafiselta puolelta, joten laadukkaan koodin lisäksi visuaalisuus on minulle tärkeää. Koulutukseltani olen tietotekniikan insinööri suuntautumisvaihtoehtona ohjelmistotekniikka. Näiden lisäksi olen myös merkonomi ja työskennellyt kulttuurialalalla noin 5 vuotta.

Vapaa-ajalla musiikki, jota kuuntelen ja soitan, kuuluu vahvasti elämässäni. Harrastan painonnostoa, jossa olen myös kilpaillut ja ollut vuosia mukana seuratoiminnassa. Lisäksi joka kesä kertyy satoja kilometrejä pyörän kanssa ja hieman vähemmän kilometrejä rullalaudan kanssa. Työn ja urheilun vastapainoksi panostan myös lepoon ja rentoutumiseen.

 

Kaisa:

Olen työskennellyt Dynamics 365 CE:n parissa kolme vuotta, ensin CRM-pääkäyttäjänä ja sitten CRM-asiantuntijana Lassila & Tikanojalla. Konsultiksi siirtyminen oli ollut mielessäni jo jonkun aikaa, ja kun mahdollisuus siirtyä twodaylle tuli, tartuin siihen innolla. Päädyin Dynamicsin pariin sattumalta, kun hain valmistumisen jälkeen IT-alan töitä. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän sattumankauppaan!

Olen ollut DI:llä töissä vasta pari viikkoa, mutta olen jo päässyt tosi toimiin parissakin eri asiakkuudessa, mikä on ollut mahtavaa. Odotan innolla uuden oppimista ja erityisesti sitä, että pääsen työskentelemään itseäni kokeneempien Microsoft-osaajien kanssa. Olen todella sosiaalinen ja minulle on tärkeää, että työpaikalla on rento ja avoin ilmapiiri. Parin viikon kokemuksella voin jo todeta, että DI:llä on juuri niin mukavaa porukkaa kuin huhut kertoivat!

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja pääaineenani opiskelin tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistossa. Teininä olin kiinnostunut tietokoneista ja tykkäsin irkata päivät pitkät (ja vanhemmilta salaa myös öisin), joten ajattelin että kai sitä voisi vaikka opiskellakin jotain atk-hommia. Oikein hyvä päätöshän se oli.

Töistä suuntaan TFW-salille treenaamaan, ja muutenkin tykkään liikkua tosi monipuolisesti. Kovan treenaamisen vastapainoksi käyn viikonloppuisin metsissä samoilemassa ja pyöräilemässä. Rakastan lehmiä, joten vakiopyöräreittini kulkevat joko Viikin tai Laajalahden kautta. Tykkään kokeilla uusia juttuja ja minut on helppo saada mukaan vaikka mihin (paitsi laskuvarjohyppyyn tai benjiin). Tämän vuoden paras kokeilu tähän mennessä on ollut maastopyöräily Fiskarsin metsissä!

 

Kaisa Rajala
Kaisa Rajala liittyi joukkoomme vahvistamaan D365 rivejämme.

 

Atte:

Terve kaikille!

Aloitin elokuussa twodaylla koodaavana CRM-arkkitehtinä. Oli todella mukavaa tulla yritykseen jossa on jo paljon tuttuja töissä :).

Valmistuin 2015 Turun ammattikorkeakoulusta tietotekniikan insinööriksi, ja aloitin siitä suoraan Innofactorilla Junior Developerina CRM:n parissa. Siitä sitten kokemuksen myötä matka jatkui arkkitehdiksi asti.

Ammatillisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu CRM-projektien tekninen määrittely ja toteuttaminen kaikilla teknologioilla low- ja no-codeakin syrjimättä :), sekä Azuren hyödyntäminen. Azure-osaamisen kehittäminen olikin yksi syistä vaihtaa työnantajaa!

Asun Turussa ja vietän vapaa-aikani kitaraa ja bassoa soitellen, lisäksi pelejä pelatessa, ja pelaamisen lisäksi myös koodaan Unityllä 90-luvun alun henkistä ensimmäisen persoonan roolipeliprojektia

 

Mikko:

Hei! Mukava palata takaisin DI:lle. Kävin välissä hakemassa vaihtelua asiakkaan puolelta pöytää, jossa toimin projektipäällikkönä, tuoteomistajana ja agile coach -tehtävissä. Työskenneltyäni kuitenkin yli 20 v. konsulttina, veri veti takaisin konsultoinnin pariin. Monen IT-talon hyvät puolet nähneenä, tuntui luontevalta ratkaisulta palata takaisin Suomen parhaaseen porukkaan DI:lle.

Eniten minulle on kertynyt kokemusta vuosien varrella Microsoftin tekniikoista, erityisesti Dynamicsista ja CRM-prosesseista. Usein ratkaistavat ongelmat ovat kuitenkin ulottuneet perinteisen CRM:n ulkopuolelle ja innostavimpana pidänkin täysin asiakaskohtaisten ratkaisujen kehittämistä ennenkokemattomassa toimintaympäristössä. Olen toiminut monenlaisissa rooleissa, mutta vahvuuteni ovat ketterän projektinhallinnan puolella, jossa toimin mielelläni scrum masterina ja agile coachina.

Autan luomaan projektityölle ketterät puitteet, joissa onnistumiseen päästään jatkuvaa oppimista ja kehittymistä tukevilla hyvillä käytännöillä. Fasilitoin yhteisen ymmärryksen rakentumista ratkaistavista ongelmista. Hyödynnän mielelläni pitkää kokemustani tietojärjestelmien kehittämisestä eri rooleissa myös osallistumalla yritysarkkitehtuurin kehittämiseen sekä ketterään määrittelyyn ja vaatimustenhallintaan.

mikko Hauska kahvikuppi kädessään
Mikko Hauska on toinen syksyllä aloittaneista paluumuuttajistamme.