Webinaarit haltuun Microsoft-pilven avulla

Ajankohtaista Kirjoittanut:
Korona vei kokoukset ja tapahtumat verkkoon. Tarvittavat työkalut erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen pilvessä löytyvät suoraan Dynamics 365 – ja Microsoft Teams -palveluista.
Läppäri jossa auki sivu jossa lukee "join us online"

Korona vei kokousten lisäksi erinäiset tapahtumat ja tilaisuudet verkkoon. Mm. ulkoisessa sidosryhmä- ja markkinointiviestinnässä erilaisten live-tapahtumien järjestäminen on lisääntynyt, ja organisaatiot ovatkin vauhdilla ottaneet uusia työkaluja käyttöön tapahtumien hallintaan. Microsoft-pilviasiakkaiden ei tarvitse enää mennä merta edemmäs kalaan, vaan tarvittavat välineet löytyvät suoraan Dynamics 365 – ja Microsoft Teams -palveluista.

Integroitu webinaarien hallinta Microsoft-pilvestä

Microsoftin syksyn viimeisimpien tuotepäivitysten myötä online-tapahtumien järjestävät saivat tarvittavat työkalut online-tapahtumien järjestämiseen suoraan Microsoft-pilvestä. Dynamics 365 Marketing ja Microsoft Teams tarjoavat valmiiksi integroidun kokonaisratkaisun ilman tarvetta erillisille kolmannen osapuolen markkinointiautomaatio- taikka webinaari-alustoille.  Ratkaisun keskeiset osa-alueet sisältävät:

  • Digitaalinen kutsuprosessi sisältäen tapahtumasivun, ilmoittautumislomakkeen, muistutukset ja vahvistukset
  • Tapahtuma-alusta videon ja muun live-tapahtumasisällön jakamiseksi
  • Tiedot osallistujista (sekä sisäiset että ulkoiset ilman vahvaa tunnistautumista osallistuvat)
  • Tapahtuman jälkihoito kuten palautekyselyt

 

Case Kuntatyönantajat

Kuntatyönantajat on yksi twodayn asiakkaista, joka hyödyntää aktiivisesti Dynamics 365 Marketing -alustaa ja Microsoft Teamsia webinaari-muotoisten tapahtumien hallintaan ja järjestämiseen. Tapahtumamarkkinointi on osa Kuntatyönantajien laajempaa Power Platform – ja Dynamics 365 -pohjaista käyttöä, joka sisältää mm. digitaalisen jäsenpalvelun.

Kaikki tulevat tapahtumat ovat helposti haettavissa Kuntatyönantajien Dynamics 365 Marketing -pohjaisesta tapahtumaportaalista:

 

Kuntatyöntekijien webinaari

 

Kohderyhmään kuuluvat kunnallisten organisaatioiden käyttäjät voivat ilmoittautua kiinnostaviin tapahtumiin tapahtumakohtaisten sivujen kautta:

 

Screenshot kuntatyöntekijöiden webinaarista

 

Kuntatyönantajien varsinaiset tapahtumat on toistaiseksi järjestetty Teams Meeting työkalulla ja tullaan tulevaisuudessa siirtämään  Teams Live -tapahtumiksi, joka soveltuu isojen tapahtumien tapahtumasisällön jakamiseen ja tarjoavat erityisominaisuuksia, joita useimmille meistä tutummissa Teams-kokouksissa ei ole. Esim. erillinen tuottaja voi ohjata tapahtuman sisällön jakoa, osallistujat eivät näe toistensa kirjautumistietoja jne:

 

Screenshot Teamsin live-eventtiin liittymisestä

 

Kun tapahtuman järjestäjä luo uuden tapahtuman Dynamics Marketingilla, syntyy tapahtumalle oma ilmoittautumissivu sekä Teams Live -tapahtuma järjestäjän kalenteriin. Vastaavasti ilmoittautuneet voidaan määrittää vastaanottamaan liittymis-linkki sähköpostitse ja Marketing kerää myös tiedon osallistujista (vaikka osallistujien ei tarvitse edellyttää kirjautua tunnuksillaan).

Onko organisaatiossasi tarvetta tapahtumien hallinnan taikka tapahtumamarkkinoinnin tehostamiselle? Entä muut digitaalisen markkinoinnin osa-alueet kuten uutiskirjeviestintä, verkkokäyttäytymisen hallinta taikka markkinointiautomaation prosessit? Mikäli kyllä, ota yhteyttä niin käydään tarpeita tarkemmin läpi!